Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

172 gasten online

Optie tot koop van Krisztian Adorjan wordt niet gelicht door FC Groningen

FC Groningen is vorig jaar met Liverpool overeengekomen dat de Trots van het Noorden Krisztian Adorjan, die dit seizoen van The Reds gehuurd wordt, definitief kan overnemen voor een bedrag van € 250.000. Vandaag heeft de Trots van het Noorden op de website bekend gemaakt geen gebruik te zullen maken van deze optie tot koop, die de 20-jarige aanvallende middenvelder vervolgens voor een periode van drie jaar, dus tot medio 2017, aan Groningen zou hebben verbonden.

 

FC Groningen laat weten dat de beslissing is genomen naar aanleiding van een gezamenlijk evaluatiegesprek waarin beide partijen tot de conclusie zijn gekomen dat het verstandiger is om na dit seizoen afscheid van elkaar te nemen.

In eerst instantie had FC Groningen vóór 1 april bij Liverpool moeten aangeven of de club de optie tot koop in het contract wenste te lichten, later is deze termijn verruimd tot 15 mei. Trainer Erwin van de Looi had in een eerder stadium al aangegeven wel graag met de jonge Hongaar verder te willen gaan. Of hij deze mening nu ook nog steeds was toegedaan is ons niet bekend. Mogelijk liggen ook financiële redenen ten grondslag aan de beslissing om de optie tot koop niet te lichten.

 

Manager technische zaken Henk Veldmate heeft op de clubsite de volgende toelichting gegeven: “Van beide kanten is het niet volledig geworden wat we ervan hadden verwacht. Van Adorjan werd een bepaalde rol en ontwikkeling verwacht en zelf had hij ook bepaalde verwachtingen. We kwamen met het oog op de afspraken met Liverpool nu op het punt dat we een beslissing moesten nemen naar de toekomst toe en daarbij zijn we gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat we beter ieder onze eigen weg konden kiezen.”

 

Dat Krisztian Adorjan een technisch zeer begaafde voetballer is, staat buiten kijf. We gaan er dan ook vanuit dat hij snel bij een andere club onderdak zal vinden en wensen hem heel veel succes voor zijn verdere voetbalcarrière.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek