Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

146 gasten online

MATCHDAY: AZ - FC Groningen - wie stopt de Trots van het Noorden?

FC Groningen zit in een flow, dat moge duidelijk zijn. Acht maal op rij al beten de tegenstanders van de Trots van het Noorden in het stof - in Eredivisie- en play off-verband een ongekende reeks. De terugkeer in de basis van Rasmus Lindgren was op 22 maart 2013 in de thuiswedstrijd tegen Vitesse de opmaat voor een sensationele periode, waarin PSV, in Brabant nog wel, gedecideerd aan de zegekar werd gebonden, en Vitesse nog twee maal naar huis werd gespeeld.

 

Gisteren spraken we iemand uit de Randstad en die merkte geheel terecht op: "Het moeten gelukkige tijden zijn voor een Groninger." En zo is het precies. Wat te zeggen van het uitvak, vanavond in het AZ-stadion. Op een doordeweekse avond rukken maar liefst 643 groen-witte helden uit voor een duel dat om 20:45 uur begint. Grandioos!

Gewonnen is er echter nog niks! In twee duels moet er met AZ afgerekend worden. De door de wol geverfde Dick Advocaat weet hoe je ploegen op een Europese tweeluik van wedstrijden moet voorbereiden, en hij kan zijn ploeg ook in diverse systemen prima laten presteren. Aan FC Groningen de taak 'gewoon' dat te doen wat er nu al maanden wordt gedaan - voor elkaar door het vuur gaan, voor elke grasspriet knokken en de uitgekiende strategie van Erwin van de Looi en Dick Lukkien ten uitvoer brengen. 

 

Als de spelers hierin weten te slagen, dan boekt FC Groningen vanavond op zeker een resultaat, en het karwei kan dan zondag in een kolkende Euroborg afgemaakt worden. De gedachte daaraan bezorgt ons nu al kippenvel.

 

Snel even terug naar de historie, waarin AZ in play-off verband al eens eerder door de Groningse gehaktmolen werd gedraaid. Genieten geblazen!

 

 

Ons gevoel zegt dat er vanavond, voor de ogen van meer dan 700 hondstrouwe fans van de FC, een 0-2 uitslag op de Alkmaarse borden zal prijken, in Gronings voordeel, maar goed - een gezonde dosis optimisme was ons nimmer vreemd.

 

Op naar een legendarische 15e en 18e mei 2014! Grote Markt en Europa - Grunn komt eraan!

 

Basisopstelling FC Groningen:


Kostic - Zivkovic - Van der Velden

Lindgren - Chery - Kieftenbeld

Burnet - Kappelhof - Botteghin - Hateboer

Bizot

 

Bankbezetting FC Groningen:

Van der Lei, Hiariej, Kirm, De Leeuw, Van Nieff, Wijnaldum, Zeefuik

 

Niet bij de selectie:

Adorjan, Bakker, Ben Moussa, Bos, Magnasco

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek