Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

90 gasten online

MATCHDAY: FC Groningen - AZ (kolkende Groene Hel, 16:30 uur)

De spanning loopt al dagen op, en zal straks haar kookpunt bereiken. Hoe zien de komende maanden er voor spelers en naar Europees voetbal snakkende supporters van FC Groningen eruit? Zitten we op maandag 23 juni a.s. in de koker van de UEFA-burelen, en mogen we meeloten voor de tweede voorronde Europa League, die op donderdag 17 en 24 juli 2014 gespeeld wordt? En bij een gunstige loting kunnen we ook alvast de volgende twee donderdagen, 31 juli en 7 augustus a.s., agendatechnisch gezien met potlood blokkeren - de derde voorronde staat dan reeds op de rol.

 

"Viktor Elm twijfelgeval; definitief geen Roy Beerens"

Volgens De Telegraaf is het onzeker of Viktor Elm vanmiddag aan de kant van AZ kan opdraven. De Zweed trainde gisteren vanwege ziekte niet mee. Hij is wel met de selectie meegereisd naar Oranjewoud, waar de selectie afgelopen nacht overnachtte. Roy Beerens zit opnieuw niet bij de selectie, zo schrijft de krant.

Tussendoor oefenen we tegen Aston Villa (zaterdag 1 augustus 2014), en de nieuwe competitie start op vrijdag 7 augustus a.s. Geweldig allemaal. 

 

Genoeg vooruitgeblikt. Vanmiddag moet het nl. gebeuren. Al dagen zien we met een gebalde vuist uit naar deze ontknoping. Wat wordt het voor wedstrijd? Wij rekenen op twee ploegen die elkanders aanvallende kwaliteiten vrezen. Erwin van de Looi gaf vrijdag aan niet als een blinde te willen aanvallen, om de Alkmaarse kous niet op de kop te krijgen, en Dick Advocaat vertelde ongeveer tegelijkertijd zeker niet in het Groningse mes te willen lopen.

 

Kortom, we rekenen op een tactische pot, zoals we die ook donderdag zagen. Saai? Absoluut niet? Spannend? Ongelofelijk.

 

Mensen, ga er vanmiddag van genieten. Schreeuw de longen uit je lijf, ook (juist!) als het op het veld soms misschien even niet loopt zoals we allemaal zo graag zouden willen. Als de twaalfde man ooit doorslaggevend kon zijn, dan vanmiddag. We zijn stijf uitverkocht en iedereen bij wie groen-wit bloed door de aderen jaagt heeft maar één vurige wens: FC Groningen voor het eerst sinds 4 oktober 2007 weer eens in Europees verband actief zien. We gaan er allemaal voor vanmiddag! Op naar een onvergetelijke 18e mei 2014!

 

 

Arjen Robben, gisteren dé man in de Duitse bekerfinale.

Gaat hij straks in de Euroborg opnieuw uit z'n dak? Wat een kerel - clubliefde bestaat!

(Edit: Arjen Robben heeft helaas moeten afzeggen, aldus Hans Nijland)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.