Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

143 gasten online

Tjaronn Chery: "Ik hoef hier niet weg. De supporters zijn gruwelijk; de trainers geven me ruimte om beter te worden"

Tjaronn Chery komt vandaag uitgebreid aan het woord in de papieren editie van Voetbal International. Chery, die op 4 juni a.s. 26 jaar wordt, was dit seizoen één van de smaakmakers binnen het hechte en voor elkaar door het vuur gaande collectief van FC Groningen dat vanavond op de Grote Markt luidruchtig zal worden gehuldigd. Jan Joost van Gangelen (FOX) was afgelopen zondag, luttele minuten na de geweldige zege op AZ, zo driest om Chery gekleurd en eenzijdig over zijn toekomstplannen te bevragen, zoals hij dat een week eerder ook al bij Maikel Kieftenbeld flikte, maar het interview van VI is een stuk genuanceerder en minder tendentieus.

Zoals elke speler heeft ook Tjaronn Chery de wens in een mooie buitenlandse competitie te spelen. "Inmiddels ben ik 25 en ook bij mij beginnen de jaren te tellen. Mijn volgende stap moet het buitenland zijn. Een mooie tussenstap in Nederland is bijna onmogelijk. Ik kijk naar voetballanden als Engeland, Spanje en Duitsland. Wel zal ik altijd voor speelminuten kiezen.

 

Wie hieruit echter de conclusie trekt dat Erwin van de Looi het komend seizoen per definitie zonder Tjaronn Chery moet doen, die vergist zich. "Ik zit hier goed. De supporters zijn gruwelijk, de trainers geven me ruimte om beter te worden. Ik hoef hier niet weg, heb net mijn eerste jaar in Euroborg erop zitten. Aan de andere kant moet ik ook eerlijk zijn: ik ben 25 en wil graag nog een keer naar het buitenland. Als deze zomer de kans zich zou voordoen, dan ga ik er serieus over nadenken. Zo werkt dat."

 

Keuze Tjaronn Chery voor FC Groningen

Chery vertelt hoe de komst van hem naar FC Groningen tot stand is gekomen: "Ik was klaar voor een volgende stap en FC Groningen toonde interesse. Het eerste contact met Erwin van de Looi had ik twee jaar geleden al toen we met ADO in Groningen speelden. Een prettig gesprek, hij was gecharmeerd van mijn spel. Deze zomer spraken we opnieuw, al was ook Eintracht Braunschweig geïnteresseerd. De Bundesliga, dat leek me ook wel wat. De Duitsers wilden ver gaan, maar uiteindelijk koos ik voor het verhaal van FC Groningen. Er lagen mooie plannen. Ik zou de spil op het middenveld worden. Kreeg direct rugnummer 10, daar ben ik gevoelig voor. Ik Duitsland was ik toch een onbekende buitenlander geweest, hier was het makkelijker om mijn plekje te veroveren. Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt."

 

Voor meer, ook persoonlijke en niet-voetbalgerelateerde uitspraken van familiemens Tjaronn Chery, die het vanaf zijn derde zonder vader moet doen, verwijzen we naar het interview in VI.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.