Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

174 gasten online

Gibril Sankoh kan voor drie jaar bijtekenen

FC Groningen heeft aan Alex Kroes, de zaakwaarnemer van Gibril Sankoh, laten weten dat onze exotische centrale verdediger zijn na afloop van dit seizoen aflopende contract met drie jaar kan verlengen tot medio 2013, zo meldt het Dagblad van het Noorden vanochtend. Sankoh en Kroes hebben dit voorstel nu in beraad. Na Brian van Loo is Gibril Sankoh de tweede speler met een aflopend contract die een voorstel voor een nieuwe verbintenis heeft weten te bemachtigen. Eerder werden al de opties in de contracten van Luciano en Tim Matavz gelicht.


UPDATE vrijdag 19 maart 2010:

Namens Sankoh reageert zijn zaakwaarnemer, Kroes, in VI op het door de FC gedane contractvoorstel. Volgens Kroes spreekt er waardering uit de aanbieding: "Gibril heeft het goed naar zijn zin bij de club. En met deze aanbieding heeft de club laten zien graag met Gibril verder te willen." Of Sankoh bijtekent is nog niet zeker. Er is nl. ook belangstelling van diverse andere clubs, uit zowel binnen- als buitenland. Kroes hierover: "Iedere voetballer streeft altijd iets hogers na, dat is normaal. Een aantal clubs uit binnen- en buitenland heeft interesse getoond in Gibril. Het feit dat hij na dit seizoen transfervrij is, speelt zeker een rol. We gaan de komende week alles eens even rustig op een rijtje zetten."

 

 

 Met Sepp de Roover wil de FC wel door, maar tegen aangepaste voorwaarden; of er voor Ondrej Svejdik een langer verblijf bij de Trots van het Noorden in het verschiet ligt moet worden afgewacht c.q. betwijfeld. Goran Lovre tenslotte gaf eerder al aan de club na dit seizoen te willen verlaten.

 

Gibril Sankoh werd door FC Groningen overgenomen van Telstar, waar hij was komen aanspoelen toen hij zijn geboorteland Sierra Leone had moeten ontvluchten omdat er diep in Afrika jacht werd gemaakt op iedereen met de achternaam Sankoh. Hij debuteerde op 23 januari 2005 als invaller voor FC Groningen in de met 0-3 gewonnen uitwedstrijd bij ADO Den Haag. In die wedstrijd kwam hij in het veld voor Mark-Jan Fledderus.

 

Sankoh bracht het inmiddels tot maar liefst 171 officiële wedstrijden voor de FC, waarvan 159 basisplaatsen (met dank aan FCG Stats). Hij scoorde hierin één doelpunt (een weergaloos schot in de play off-thuiswedstrijd tegen Feyenoord op 10 mei 2007) maar beduidend meer kaarten: wij komen tot een indrukwekkend "strafblad" van 32 gele en 3 rode prenten. Overigens zal hij hiermee qua moyenne moeiteloos worden voorbijgestreefd door de impulsieve Leandro Bacuna.

 

Wij denken dat Sankoh bij FC Groningen op zijn plaats is en zien zijn acceptatie van het contractvoorstel graag tegemoet!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.