Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

198 gasten online

FC Groningen presenteert Danny Hoesen als opvolger van Richairo Zivkovic

In de Euroborg is zojuist de vanmorgen al aangekondigde persconferentie begonnen. Zoals reeds door velen was gespeculeerd, is inderdaad Danny Hoesen (23) als nieuwe aanwinst gepresenteerd. Hij maakt hiermee de overstap van ajax naar FC Groningen. Op verzoek van de beursgenoteerde Amsterdamse club is de transfersom niet bekend gemaakt, al denkt Hans Nijland dat het transferbedrag de komende dagen ongetwijfeld in de media zal opduiken. Hoesen tekent een contract voor vier seizoenen. Bij FC Groningen zal hij spelen met rugnummer 9.

 

Het voorstel voor een vierjarig contract kwam van FC Groningen; dit paste heel goed bij de wensen van Danny Hoesen, zo verklaarde de spits tijdens de persconferentie.

 

Geen doorverkoopclausule in nieuwe contract Danny Hoesen bij FC Groningen

Volgens ajax showtime is er door ajax geen terugkoopclausule bedongen bij de overgang van Danny Hoesen naar FC Groningen. Volgens Kees Ploegsma Jr., de zaakwaarnemer van Danny Hoesen, is het boek ajax gesloten.

 

Wel doorverkoopclausule bij overgang van Hoesen van Fulham naar ajax (in 2012)

De clubsite van Fulham meldde op 29 augustus 2012 dat Danny Hoesen aan ajax was verkocht. Het transferbedrag werd niet bekend gemaakt, maar Fulham heeft toen wel een doorverkooppercentage van 30% bedongen. Aangezien het onbekend is voor hoeveel Hoesen (1) medio 2012 aan ajax is verkocht en (2) vandaag aan FC Groningen is doorverkocht, kunnen we moeilijk iets zinnigs zeggen over de materialiteit van dit beding. De doorverkoopkosten zijn voor ajax, maar zullen ongetwijfeld in de door FC Groningen verschuldigde transfersom verdisconteerd zijn.

 

 

Onderaan het artikel hebben we een fotoreportage toegevoegd!

Zonder Henk Veldmate, die vandaag en de komende dagen vanwege 'andere verplichtingen' afwezig was, werd Hoesen door Hans Nijland aan de aanwezige pers voorgesteld. Nijland liet weten dat Hoesen vanaf het begin de eerste keus was voor de vervanging van Richairo Zivkovic. Hoesen had meerdere opties, maar koos voor de Trots van het Noorden. Na een kwartier praten met vertegenwoordigers van FC Groningen wist hij: "FC Groningen is een warme club!". Na zijn eerste gesprek (met trainer Erwin van de Looi en Dick Lukkien) met Groningen liet hij zijn zaakwaarnemer weten:"Stop maar met zoeken!"

 

Hoesen begon zijn praatje overigens met de felicitaties aan het adres van de club voor het behalen van Europees Voetbal (hetgeen naar ons idee een belangrijke rol heeft gespeeld bij zijn beslissing voor FC Groningen te tekenen, red.) Hij vertelde bij Fulham nog met Erik Nevland samengespeeld te hebben, en bij hem recent geïnformeerd te hebben naar diens mening over FC Groningen.

 

Leuk weetje: Op 26 november 2013 werd Hoesen de eerste speler die in een seizoen in zowel de Eerste divisie (Jong ajax), de Eredivisie (ajax) als de Champions League (PAOK Saloniki) scoorde.

 

 

Hans Nijland refereerde met een knipoog nog even aan het doelpunt dat Hoesen in de Champions League tegen Barcelona scoorde:"Hoesen heeft in de Champions League gescoord. Dat past bij onze ambities, want de Europa League is voor ons slechts een tussenstation!"

 

Bij zijn slotwoord wees persvoorlichter Richard van Elsacker op de eerste training van komend seizoen (zondag 22 juni a.s. in Haren), maar: "Wij zien elkaar ongetwijfeld vóór die tijd weer", hiermee ongetwijfeld doelend op volgende persconferenties!

 

Reportage RTV Noord:

 

 

Fotoreportage van de persconferentie van Wouter Pauwels:

 

DSC_0001
DSC_0003
DSC_0004
DSC_0005
DSC_0007
DSC_0009
DSC_0010
DSC_0011
DSC_0012
DSC_0016
DSC_0018
DSC_0019
DSC_0021
DSC_0022
DSC_0023
DSC_0025
DSC_0026
DSC_0027
DSC_0028
DSC_0029
DSC_0031
DSC_0033
DSC_0034
DSC_0036
DSC_0037
01/25 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.