Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

558 gasten online

Aflopende contract Henk Bos met één seizoen verlengd

FC Groningen lichtte de optie in het aflopende contract van Henk Bos eerder dit seizoen niet, maar ging het gesprek aan met de 21-jarige speler, om onder andere (lees: soberder) voorwaarden tot een nieuwe verbintenis gekomen. Dit heeft geresulteerd in een nieuw eenjarig contract, waarover club en speler vorige week overeenstemming hebben bereikt. Dit schrijft Wim Masker vandaag in de Groninger Gezinsbode. Dit betekent dat FC Groningen voor komend seizoen nu 22 spelers met een A-contract heeft (Lorenzo Burnet vooralsnog niet meegerekend).

 

Volgens RTV Noord zit er in het contract een optie, waardoor Henk Bos na afloop van komend seizoen nog een seizoen kan worden vastgelegd. Het is opmerkelijk dat FC Groningen op de clubsite niets meldt over de definitieve verlenging van het contract, die vorige week al tot stand is gekomen. (Hans Nijland meldt het inmiddels wel op Twitter.)

 

(Er zijn verder nog vier spelers met 'klein contract': Noureddine Boutzamar, Arjen Hagenauw, Ron Janzen en Burak Saban. De ondertekening van het contract van Keziah Veendorp laat nog altijd op zich wachten, red.)

 

Selectie FC Groningen wordt pas uitgebreid bij bereiken groepsfase Europa League

FC Groningen zal de selectie alleen uitbreiden als FC Groningen de groepsfase van de Europa League weet te bereiken, zo weet Masker na een gesprek met Hans Nijland. Hiertoe dienen de tweede en derde voorronde en de play-off fase overleefd te worden. Nijland tegenover Masker: "Dan spelen we zes extra wedstrijden naast de competitie en heb je meer spelers nodig." Wij denken dat het in dat geval om één à twee nieuwe spelers zal gaan, die mogelijk op het allerlaatste moment op huurbasis zullen worden aangetrokken. De play-off fase wordt nl. op 21 en 28 augustus a.s. gespeeld; de transfer window eindigt luttele dagen daarna.

Voorlopig komen er pas spelers bij als er anderen vertrekken. Hiervoor komen o.a. de reserves Tom Hiariej, Paco van Moorsel, Género Zeefuik en Michael de Leeuw in aanmerking. Erwin van de Looi hoopt dat sommigen van hen bij een andere club ondergebracht kunnen worden, zodat hij de selectie alsnog verder kan versterken. Dit moet o.i. betekenen dat een speler als Jarchinio Antonia momenteel 'in de wacht' zit.


Hans Nijland schrijft hierover vandaag in zijn wekelijkse nieuwsbrief:


"Het is voor ons heel lastig aan te geven of er nog meer nieuwelingen, dan wel mutaties, zullen komen. Natuurlijk hebben wij nog onze wensen, maar op dit moment is het ook zo dat wij alle posities binnen het elftal meer dan voldoende hebben bezet. Zodra er spelers uit de huidige groep zullen vertrekken, hebben wij onze plannen klaar liggen om hierop te anticiperen. Tot die tijd willen wij de verwachtingen temperen dat er nog veel nieuwe spelers zullen bij komen.


Die verwachtingen ontstaan omdat in deze periode heel veel spelersnamen in verband worden gebracht met FC Groningen. Met name zaakwaarnemers hebben er vaak belang bij een geruchtenmachine op gang te brengen om de naam van een speler onder de aandacht te krijgen en te houden. Die geruchten worden vanuit verschillende kanten gevoed en FC Groningen is als ambitieuze club dan een mooie naam om mee te schermen.

 

Natuurlijk hebben wij achter de schermen gesprekken met kandidaat-spelers. Dit zijn zogenaamde kennismakingsgesprekken om te polsen of er van beide kanten een klik en interesse bestaat om mogelijk met elkaar in zee te gaan. Maar lang niet elk gesprek met elke speler leidt direct tot een aanbieding of een contract. Het betreft hier meestal het voorwerk voor de momenten waarop er geschakeld dient te worden en er keuzes moeten worden gemaakt. Het is het huiswerk dat iedere club doet, ter voorbereiding op mogelijk aanstaande ontwikkelingen. Het is daarom ook dat wij niet op iedere naam, die met FC Groningen in verband wordt gebracht, kunnen of willen reageren."

 

Masker schrijft dat het voor Stefan van der Lei, Nick Bakker en Henk Bos wellicht beter is om elders ervaring op te doen, in navolging van Yoëll van Nieff, die in de eerste helft van vorig seizoen aan FC Dordrecht werd verhuurd.

 

Hans Nijland gaat voorlopig nog niet met vakantie. Ten eerste omdat FC Groningen in juli Europees voetbal zal spelen, en ten tweede omdat er mogelijk aan basisspelers als Eric Botteghin, Tjaronn Chery en Filip Kostic getrokken gaat worden.

 

Het beloven hete maanden te worden!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.