Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

338 gasten online

Voorlopig competitieprogramma: FC Groningen start met uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles; 16 thuisduels op zondag

Vandaag gaat een delegatie van FC Groningen andermaal naar Zeist. Het betreft hier dit keer echter voor de verandering geen tuchtzaak, maar de bespreking van het concept-competitieprogramma seizoen 2014-2015 van de KNVB. Volgens dit concept-speelschema start FC Groningen de nieuwe competitie op zondag 10 augustus 2014 met een uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles, gevolgd door een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo op zondag 17 augustus a.s.

 

Wijziging speeltijden: zaterdag 18:45 wordt 18:30 uur; zondag 16:30 wordt 16:45 uur

De KNVB heeft in al haar wijsheid ook weer een wijziging van de speeltijden doorgevoerd. Dit heeft alles met het fenomeen FOX te maken. 'Zeist' schrijft op de website:

 

In het nieuwe seizoen vinden er twee kleine veranderingen van de speeltijden plaats. Op de zaterdagen wordt er in plaats van op 18.45 uur om 18.30 uur afgetrapt en op de zondagen in plaats van 16.30 uur om 16.45 uur. Dit op verzoek van zendgemachtigde FOX Sports en in overleg met de clubs, om op deze wijze wedstrijden op hetzelfde kanaal beter op elkaar te kunnen laten aansluiten.

 

Wij gaan overigens voor een competitieslot dat vergelijkbaar is met dat van afgelopen seizoen. FOX blikt kort terug.

Er is één midweekse speelronde ingepland. FC Groningen wordt hierin op donderdag 5 februari 2015 in Almelo verwacht. Het reguliere deel van de competitie wordt op zondag 17 mei 2015 afgesloten met een uitwedstrijd tegen NAC Breda. Een week later wordt in Warschau de finale van de Europa League gespeeld. Of wij die avond vanuit Polen zullen berichten is nu nog niet helemaal bekend ;-)

 

De Trots van het Noorden is voor wat betreft de thuisduels 16 van de 17 keer op zondag ingeroosterd; de aanvangstijden van deze duels zijn nog niet bekend. Het overige thuisduel wordt op vrijdagavond gespeeld; thuiswedstrijden op zaterdagavond zijn er komend seizoen in het geheel niet. Dit kan slechts ten dele worden verklaard met het feit dat FC Groningen komend seizoen op minstens twee donderdagavonden Europees aan de bak mag. Wij hopen dat er in het definitieve programma meer thuiswedstrijden op zaterdagavond worden ingepland.

 

De KNVB schrijft verder nog het volgende:

 

Nieuwe opzet Europese tickets
Door veranderde regels van UEFA is er volgend jaar in de Eredivisie één Europees ticket minder te veroveren. Daardoor gaan de nummer vier tot en met zeven meedoen aan de play-offs om Europees voetbal in plaats van de nummer vijf tot en met acht. Daarnaast gaat de winnaar van de KNVB Beker rechtstreeks naar de groepsfase van de Europa League in het seizoen 2015/’16, terwijl de verliezend bekerfinalist zich op basis van deze prestatie vanaf volgend seizoen niet meer kwalificeert voor de Europa League.

 

Het concept-competitieschema is hier in te zien; zodra dit definitief is, op woensdag 11 juni 2014, zullen we dit definitieve schema plaatsen. Hierbij alvast het concept-programma, met dank aan Martijn:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.