Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

177 gasten online

Peter Jeltema opvolger Henk Veldmate als manager technische zaken

Peter Jeltema (53), nu nog hoofd jeugdopleiding van FC Groningen, volgt Henk Veldmate per 1 september a.s. op als manager technische zaken. Hans Nijland maakte dit vanmiddag tijdens een speciaal hiervoor belegde persconferentie bekend. Henk Veldmate wordt per die datum hoofd scouting/technisch adviseur bij FC Groningen; het is de bedoeling dat Jeltema en Veldmate samen een 'ijzersterk duo' gaan vormen. De datum van 1 september a.s. is niet zomaar gekozen. De transfer window eindigt dan, en Veldmate kan de daarmee eventueel verbonden zaken afhandelen.

 

Nijland over de keuze voor Jeltema: "Wij zijn er gaandeweg de procedure van overtuigd geraakt dat Peter Jeltema dé aangewezen persoon is om de technische leiding binnen FC Groningen op zich te gaan nemen." Peter Jeltema gaf aan te staan voor herkenbaar voetbal dat past bij club en fans. Regionale talenten heeft hij hoog in het vaandel staan.

 

 

Inmiddels hebben we een fotoreportage van de persconferentie toegevoegd!

Peter Jeltema kwam in 1998 bij FC Groningen als trainer van het toenmalige D1-team. Twee jaar later, in 2000, werd hij benoemd tot hoofd jeugdopleiding van de club. Die functie vervult hij inmiddels 14 jaar.

 

Peter Jeltema over zijn nieuwe functie: "Als technisch manager zal ik straks in de voorhoede van de club en het betaalde voetbal staan. Ik ben – net als in die andere genoemde functies – ook nu weer nieuwsgierig wat het met mij zal gaan doen. Hoe ik mij in die functie beweeg, waar ik tegenaan zal lopen en hoe ik daar vervolgens weer op zal reageren. Dat heet ‘'uiten je comfortzone treden' en dat is voor mij dé manier om me te ontwikkelen. Het voelt goed dat ik nu de kans krijg een vervolgstap te kunnen maken binnen FC Groningen. Daar spreekt waardering en vertrouwen uit. Aan mij om dat waar te maken."

 

Voor meer informatie over de benoeming van Peter Jeltema tot manager technische zaken verwijzen wij naar de clubsite van FC Groningen (hier en hier).

 

Reportage van RTV Noord:

 

 

Fotoreportage persconferentie van Wouter Pauwels:

 

DSC_0001
DSC_0003
DSC_0004
DSC_0005
DSC_0006
DSC_0007
DSC_0008
DSC_0009
DSC_0011
DSC_0014
DSC_0016
DSC_0019
DSC_0021
DSC_0022
DSC_0023
DSC_0024
DSC_0025
DSC_0027
01/18 
start stop bwd fwd
 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.