Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

199 gasten online

FC Groningen ziet af van optie tot koop Morten Nordstrand

FC Groningen heeft besloten de optie tot koop, die in de huurovereenkomst tussen Groningen en FC Kopenhagen was opgenomen, niet te lichten. De Trots van het Noorden had, nadat de termijn waarop de club over de toekomst van Nordstrand bij de FC moest beslissen tot twee keer toe was uitgesteld, vóór 1 april aan Kopenhagen moeten melden of men gebruik wenste te maken van van de optie tot koop. Vandaag heeft de club laten weten de beslissing in het nadeel van de sympathieke Deen genomen te hebben. Het feit dat Nordstrand de afgelopen maanden een reeks blessures had opgelopen, heeft hierin zwaar meegewogen.

 

Technisch manager Henk Veldmate laat op de clubsite van FC Groningen weten: "Nordstrand heeft in de periode dat hij tot nu toe bij ons is, de rol zoals wij die met hem voor de langere termijn voor ogen hebben, niet voldoende kunnen bevestigen. Daarbij is het blessureleed dat hij hier heeft gekend natuurlijk ook een belangrijk aspect geweest. Het gaat voor FC Groningen-begrippen om een toptransfer en de beslissing weegt mede om die reden dan ook extra zwaar."

 

Nordstrand zelf toonde volgens FC Groningen begrip voor het besluit, maar is wel teleurgesteld. Hij heeft het erg naar zijn zin bij Groningen en had zijn carriere dan ook graag in de Euroborg voortgezet. Hij zal na afloop van dit seizoen terugkeren naar Kopenhagen. "Sportsdirektør" Carsten V. Jensen van FC Kopenhagen heeft inmiddels met Nordstrand gesproken en hem meteen gezegd dat Morten komend seizoen weer van harte welkom is bij FCK. Jensen vertelt in Tipsbladet dat Nordstrand een erkende en sterke aanvaller is, en bij FC Kopenhagen clubtopscorer was; op grond hiervan heeft Morten een hoge status en Jensen verwacht dat de Deen weer kan aanhaken bij zijn vorm van weleer.

 

De beslissing van FC Groningen, om aan het einde van het seizoen afscheid te nemen van Nordstrand, is gezien de transfersom die Groningen op tafel had moeten leggen (ca. 2,6 miljoen euro) begrijpelijk. Toch heeft Nordstrand, zeker in de wedstrijden tegen Heracles, NEC en Feyenoord, bewezen wel degelijk een goede speler te zijn. Het blessureleed van de afgelopen maanden heeft er echter voor gezorgd dat hij nooit helemaal heeft kunnen laten zien of er misschien zelfs een topspits in hem schuilt. In de huidige economische tijden zou het onverantwoord zijn om het risico te nemen zoveel geld in een speler te investeren, waarvan niet duidelijk is of die investering ooit terug te verdienen is. Toch zullen heel veel supporters van FC Groningen met hele warme gevoelens op de periode van Nordstrand bij FC Groningen terugkijken. In zijn allereerste wedstrijd voor de Trots van het Noorden scoorde hij de winnende treffer in en tegen Heerenveen en zorgde daarmee voor een sfeer en vreugde in het uitvak, die iedereen die er op 12 september 2009 bij mocht zijn nooit meer zal vergeten. Wij wensen Morten voor de toekomst dan ook het allerbeste toe en hopen dat hij in de resterende wedstrijden van dit seizoen alsnog kan laten zien over welke kwaliteiten hij beschikt. Om te beginnen zondag aanstaande tegen ajax. Als hij daar ook het winnende doelpunt weet te scoren...

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.