Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

283 gasten online

Vanmiddag: loting eerste en tweede voorronde Europa League (14:30 uur)

Eindelijk! Voor het eerst sinds 4 oktober 2007 - de gedenkwaardige uitwedstrijd bij Fiorentina - gaat er een vervolg komen aan het Europese avontuur van FC Groningen. Door de glorieuze overwinning in de play-offs heeft FC Groningen zich voor de tweede voorronde van de Europa League gekwalificeerd, en mag op donderdag 17 juli en donderdag 24 juli a.s. aan de bak.

 

Vanmiddag wordt er in Nyon voor deze tweede voorronde geloot.

 

De loting is hier en hier live te zien.

 

Het shirt dat de spelers in de Europa League zullen dragen (foto via Hans Nijland)

 

Verderop is de uitkomst van de loting van de 39 duels in de eerste voorronde te zien. FC Groningen loot OF tegen een winnaar van de daar genoemde 39 duels, OF tegen één van de volgende negen ploegen:

 

Győri ETO FC (Hongarije), Saint Johnstone FC (Schotland), Zawisza Bydgoszcz (Polen), FC Neman Grodno (Wit-Rusland), MFK Košice (Slowakije), FK Jagodina (Servië), FK AS Trenčín (Slowakije), ND Gorica (Slovenië), RoPS Rovaniemi (Finland)

Hans Nijland sprak gistermiddag in Haren de wens uit dat er een voor de aanhang van de FC bereisbare tegenstander uit de koker rolt. Wij hopen met hem mee!

 

Aan FC Groningen, een geplaatst team, wordt een ongeplaatste tegenstander gekoppeld. Dit kan een ploeg zijn die zich net als de Trots van het Noorden nu al voor de tweede voorronde heeft geplaatst, of de winnaar van een tweestrijd uit de eerste voorronde. Deze eerste voorronde van de Europa League, waaraan 78 teams meedoen, wordt op donderdag 3 juli en donderdag 10 juli a.s. gespeeld; ook hiervoor wordt vanmiddag geloot. De 39 winnaars van de eerste voorronde voegen zich bij de 41 clubs die nu al zeker zijn van de tweede voorronde.

 

Het zou dus heel goed kunnen dat we pas op donderdag 10 juli a.s. definitief weten wie onze tegenstander in de tweede voorronde wordt. FC Groningen schrijft hierover op de clubsite:

 

De kans is groot dat vanmiddag de tegenstander nog niet bekend is. In de eerste ronde (loting om 13.00 uur) zijn 78 ploegen die strijden om 39 plekken in de tweede ronde. Voor de tweede ronde zijn er 41 ploegen direct geplaatst. FC Groningen is één van de 32 ploegen met een beschermde status.


De overige negen ploegen hebben geen beschermde status en zijn potentiële tegenstanders van de FC: Győri ETO FC (Hongarije), Saint Johnstone FC (Schotland), Zawisza Bydgoszcz (Polen), FC Neman Grodno (Wit-Rusland), MFK Košice (Slowakije), FK Jagodina (Servië), FK AS Trenčín (Slowakije), ND Gorica (Slovenië), RoPS Rovaniemi (Finland).


De overige 31 potentiële tegenstanders van FC Groningen komen dus in de vorm van 'de winnaar van' een duel uit de eerste voorronde. Deze ploegen zullen op donderdag 3 en 10 juli onderling uitmaken welke ploeg zich plaatst voor de tweede voorronde. In dat geval is dus een week voor de eerste Europese wedstrijd van FC Groningen de exacte tegenstander bekend. De duels in de tweede voorronde worden gespeeld op donderdagen 17 en 24 juli. Welke club eerst thuis of uit speelt, wordt vanmiddag door loting bepaald.

 

Vanmiddag weten we meer! Wij zullen zo snel mogelijk na de loting op deze site berichten over onze eerste tegenstander! 

 

Voor de volledigheid:

 

Speelschema Europa League vóór de groepsfase

 

1e voorronde: 3 en 10 juli 2014
2e voorronde: 17 en 24 juli 2014
3e voorronde: 31 juli en 7 augustus 2014
Play-off ronde: 21 en 28 augustus 2014

 

Uitkomst loting eerste voorronde Europa League:

 

 

FC Groningen loot OF tegen een winnaar van bovenstaande 39 duels, OF tegen één van de volgende negen ploegen:

 

Győri ETO FC (Hongarije), Saint Johnstone FC (Schotland), Zawisza Bydgoszcz (Polen), FC Neman Grodno (Wit-Rusland), MFK Košice (Slowakije), FK Jagodina (Servië), FK AS Trenčín (Slowakije), ND Gorica (Slovenië), RoPS Rovaniemi (Finland)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.