Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

108 gasten online

FC Groningen legt Sergio Padt vast; driejarig contract

FC Groningen heeft de 24-jarige Sergio Padt definitief overgenomen van het Belgische KAA Gent, waar hij zijn contract overigens had kunnen verlengen. Dit meldt FC Groningen op de clubsite. De 1,97m lange keeper is gisteren medisch goedgekeurd en traint vanaf vandaag mee met de eerste selectie van FC Groningen. Hij is de opvolger van de naar KRC Genk vertrokken Marco Bizot. Sergio Padt ligt voor een periode van drie jaar vast in Groningen, en is na Danny Hoesen, Dino Islamovic en Jarchinio Antonia de vierde aanwinst voor het nieuwe seizoen.

 

Sergio Padt, vanochtend vlak vóór aanvang van zijn eerste training

Reactie aftredend technisch manager Henk Veldmate: 

 

"Doordat er al eerder belangstelling was voor Marco Bizot en hij bij ons een uitstekend seizoen achter de rug had, hielden we er al vrij snel nadrukkelijk rekening mee dat Bizot ons zou gaan verlaten. Het is dan belangrijk dat je je huiswerk goed hebt gedaan en met Padt hadden we direct een nieuwe eerste kandidaat bovenaan op ons lijstje staan. Hij is van dezelfde generatie als Bizot en hun carrières lopen een beetje parallel aan elkaar. Padt heeft een goede lengte en uitstraling voor een keeper. Met hem heb je een persoonlijkheid in het doel staan. Wij denken dat Padt zich bij ons nog weer verder kan ontwikkelen door wekelijks in de Eredivisie te spelen."

 

Op 21 juni jl. stelden wij hem in dit artikel al als volgt voor:

 

Padt werd geboren op 6 juni 1990 in Amsterdam (en niet in Haarlem, zoals diverse bronnen op het WWW abusievelijk melden) en speelde in de jeugd van RKSV Pancratius, SV Hoofddorp en ajax. Bij de Amsterdammers tekende hij in 2009 zijn eerste profcontract, maar bij ajax speelde hij nimmer in de hoofdmacht. Via verhuuravonturen met Haarlem en Go Ahead Eagles belandde hij in 2011 bij KAA Gent, waar zijn contract nog tot medio 2015 liep.

 

Padt keepte afgelopen seizoen 11 wedstrijden in de hoofdmacht van KAA Gent; hij had in Matz Sels een geduchte concurrent, mede door een blessure. Sels keepte 15 duels in de vorige jaargang.

 

 

 

Op 4 april jl. werd hij door AD.nl als mogelijke opvolger van Robbin Ruiter van FC Utrecht genoemd. En op 29 januari jl. schreven wij in dit artikel dat de door Vitesse aan de Eagles verhuurde Room plotseling naar Arnhem was teruggeroepen, waardoor de club van trainer Foeke Booy in allerijl op zoek moest naar een nieuwe keeper. Inmiddels was Booy in onderhandeling met Sergio Padt, keeper van KAA Gent. Padt speelde op 5 januari 2014 nog mee in het oefenduel tegen FC Groningen. Padt hield zijn doel schoon; de Belgen wonnen met 1-0.

 

 

Wij heten Sergio van welkom bij de Trots van het Noorden!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..