Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

120 gasten online

A.s. vrijdag eerste oefenduel voorbereiding nieuwe seizoen: RWE Eemsmond-uit (Roodeschool, 19:00 uur)

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar opent FC Groningen de oefencampagne met een duel tegen RWE Eemsmond, de amateurcombinatie van de zeven ploegen uit de gemeente Eemsmond (KRC, Usquert, Noordpool UFC, Warffum, ZEC, De Heracliden en Corenos).

 

Onze vrienden uit de Ommelanden wisten het net nog nimmer aan de goede kant te vinden, getuige de uitslagen van achtereenvolgens 0-13, 0-9, 0-13 en, vorig jaar, 0-15, maar trainer Gerard Heun ziet dit jaar kansen voor zijn keurkorps. Hij zal een 4-4-2 concept de wei van Sportpark Roodeschool, de thuishaven van VV Corenos, insturen, en verklaart tegenover Eemsmond Voetbalt: "Tegen NEC Delfzijl (2-1 zege, red.) werkte dat systeem prima en is ook een systeem wat mijn voorkeur heeft. En verder kunnen we niets anders dan ons best doen tegen een uiteraard veel sterkere tegenstander."

Een week eerder klonk hij, opnieuw tegenover Eemsmond Voetbalt, wel erg strijdvaardig. Hij ziet Ronny Bakker, die Poolster uit Spijk heeft ingeruild voor zijn oude nest, ZEC uit Zandeweer, voor het eerst in de historie een doelpunt van RWE Eemsmond produceren: "Ronny gaat vrijdag tegen FC Groningen. Iets zegt mij dat het RWE Eemsmondteam vrijdag van de hatelijke nul afkomt en dat Ronny daar verantwoordelijk voor is.

 

 

FC Groningen komt natuurlijk met de intentie naar Roodeschool om niets heel te laten van de aspiraties van de goedwillende amateurs. Afgaande op de trainingen van deze week kunnen we aan de kant van FC Groningen de volgende basis verwachten:

 

Prognose basis FC Groningen:

 

Antonia - Hoesen Islamovic - Van der Velden

Kieftenbeld - Chery - Lindgren

Burnet - Kappelhof - Botteghin - Magnasco

Padt

 

Edit: Erwin van de Looi zegt op de clubsite van FC Groningen dat Danny Hoesen vanwege lichte enkelklachten niet in actie zal komen. "Natuurlijk is dat jammer voor het publiek, maar we nemen geen enkel risico. Alles staat in het teken van fit zijn bij de wedstrijden waarom het gaat."

 

Erwin van de Looi kan nog geen beroep doen op Hans Hateboer, Filip en Kostic en Stefan van der Lei, die vanwege interlandverplichtingen pas later met vakantie konden gaan en deze week nog niet hebben meegetraind.

 

Er zal ongetwijfeld veelvuldig worden gewisseld, want nog geen etmaal later wordt opnieuw een oefenduel afgewerkt, en wel in Beilen. Hierover de komende dagen meer.

 

Nog een aantal info's over deze eerste oefenwedstrijd van FC Groningen vinden we hier:

 

Koop uw toegangskaart als het mogelijk is bij de voorverkoopadressen. Klik hier voor het overzicht. Als u een kaart in de voorverkoop aanschaft, kunt u vrijdagavond eenvoudig langs de kassahokjes lopen en bent u snel binnen. Nóg een aantrekkelijk voordeel: in samenwerking met de gemeente Eemsmond en Arriva arrangeren wij voor u een combi-regeling. U reist tussen het Hoofdstation van Groningen en Roodeschool gratis op vertoon van uw toegangsticket. Vanaf station Roodeschool is het slechts drie minuten wandelen naar de ingang van het sportpark! Deze aanbieding is aanstaande vrijdag 27 juni geldig van 17 uur tot 23.55 uur.


Komt u op uw fiets, dan kunt u uw stalen ros stallen op de groenstrook nabij het sportpark.


Komt u in auto, carpool dan zoveel als mogelijk. Let op de stopverboden in het dorp! Parkeren kunt u doen langs de Tilweg, buiten de bebouwde kom. Let ook hier op stopverboden.

Aan beide zijden van de Zuster Korttestraat staan verkeersregelaars u te woord als u vragen heeft. Genodigden hebben een brief ontvangen hoe zij dienen te rijden voor een genodigdenparkeerplaats. De verkeersregelaars kunnen vragen naar deze brief.


Het sportpark opent de deuren om 17:30 uur. Op het sportpark is een snacktent. In een grote overdekte tent en op het terras alsmede op enkele verkoophoeken kunt u drinken kopen. De muntverkoop voor de consumpties is direct bij de hoofdingang.


De penalty-shootout is in de pauze van de wedstrijd. Zeven spelers van dito verenigingen strijden dan om de bokaal en de medailles. Dit alles onder deskundige leiding van Simon v.d. Berg en Alma Werkman.


De merchandising van FC Groningen is aanwezig en is te vinden vlakbij de kantine en het terras.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.