Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

155 gasten online

Género Zeefuik oriënteert zich bij Oostenrijkse Wolfsberger AC

Género Zeefuik oriënteert zich de komende dagen bij Wolfsberger AC, dat sinds het seizoen 2012-2013 uitkomt in de hoogste divisie van Oostenrijk, waarin tien teams uitkomen. Afgelopen seizoen eindigde het daarin als zevende. Dit meldt FC Groningen op de clubsite. FC Groningen schrijft hierover: "De 24-jarige spits kijkt rond en traint mee bij Wolfsberger AC, dat sinds 2012 in de Oostenrijkse Bundesliga uitkomt.

 

Vanaf vandaag (maandag 30 juni) verblijft hij in Wolfsberg, gelegen in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië. Speler en club willen zich nader oriënteren op elkaar. FC Groningen biedt Zeefuik deze mogelijkheid."

 

Het in 1931 opgerichte Wolfsberger AC gaat momenteel overigens als RZ Pellets WAC door het leven. Naamswijzigingen van clubs, ingegeven door sponsoren - voor ons is dit één van de ergste doodzondes in het hedendaagse voetbal.

 

UPDATE: Género Zeefuik niet op stage bij Wolfsberger AC maar bij SV Grödig

Inmiddels heeft FC Groningen op de clubsite gemeld dat niet Wolfsberger AC, maar SV Grödig de eer heeft om Género Zeefuik een aantal dagen te mogen ontvangen. FC Groningen schrijft: "In tegenstelling tot eerdere berichten zal de 24-jarige spits zich gaan oriënteren bij SV Grödig, de nummer drie van Oostenrijk van afgelopen seizoen en evenals FC Groningen deelnemer aan de Europa League.

 

Aanvankelijk leek Zeefuik rond te gaan kijken en mee te trainen bij Wolfsberger AC, dat sinds 2012 in de Oostenrijkse Bundesliga uitkomt. Toen ook SV Grödig zich maandagochtend meldde, besloot de spits op die belangstelling in te gaan."

 

SV Grödig speelt op 17 en 24 juli a.s. in de tweede voorronde van de Europa League tegen de winnaar van de tweeluik tussen UE Sant Julià uit Andorra en het Servische FK Čukarički uit Belgrado.

Género Zeefuik werd op 22 mei 2012 door FC Groningen gepresenteerd; hij kwam voor een transferbedrag van naar verluidt € 550.000 over van PSV. Zijn contract met de Trots van het Noorden loopt nog tot medio 2016. Hij speelde tot nu toe 47 officiële wedstrijden voor FC Groningen (33 basisplaatsen), waarin hij negen maal scoorde, aldus

FCG Stats.

 

Hij lijkt in Groningen na het aantrekken van Danny Hoesen en Dino Islamovic overbodig te zijn; een vertrek bij FC Groningen lijkt ons voor club en speler het allerbeste.

 

De Osttribüne van de Lavanttal-Arena, thuishaven van Wolsfberger AC

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.