Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

398 gasten online

SC Cambuur en FC Groningen bereiken akkoord over transfer Martijn van der Laan

Volgens het Friesch Dagblad hebben SC Cambuur en FC Groningen overeenstemming bereikt over een transfer van verdediger Martijn van der Laan naar de Trots van het Noorden. Cambuur-directeur Van den Belt: "Groningen kwam nu met een bod dat we ook naar de speler toe niet konden weigeren." De speler zelf moet nog overeenstemming bereiken met FC Groningen, maar hoopt zijn transfer nog dit weekeinde te kunnen afronden.

 

Van der Laan speelt al niet meer mee tijdens de oefenwedstrijd die de Leeuwarders vanavond spelen tegen DTD uit Jelsum. Hij is wel aanwezig op het sportpark.

 

Sander de Vries, die o.a. schrijft voor de Leeuwarder Courant en AD Sportwereld, zegt op Twitter dat de overgang van Martijn van der Laan naar FC Groningen bijna rond is. Hij citeert Hans Nijland als volgt: "Kennen Martijn goed. Een prima speler, die zich geweldig heeft ontwikkeld."

 

"Martijn van der Laan tekent vierjarig contract bij FC Groningen"

De Huis aan huis, goed geïnformeerd over SC Cambuur, meldt dat Martijn van der Laan in Groningen waarschijnlijk een vierjarig contract zal tekenen. Cambuur-directeur Van den Belt stelde dat de definitieve overgang op enkele details na rond is. Technisch manager Marcel Keizer bracht Van der Laan een uur daarna op de hoogte van de ontwikkelingen. "Hij vertelde me dat de clubs het eens zijn en dat het nu aan mij is. Ik kom er wel uit met Groningen", aldus Van der Laan tegenover het medium, dat vervolgt: "Cambuur bood Van der Laan een nieuw contract aan, maar die aanbieding kon niet op tegen het bod uit Groningen: de populaire verdediger wordt zo beloond voor een ijzersterk seizoen in Leeuwarden."

 

Martijn van der Laan wordt gehaald voor twee posities: die van linksback en linker centrale middenvelder. Hij zal met Lorenzo Burnet en Johan Kappelhof de concurrentiestrijd aan moeten gaan om een basisplaats te bemachtigen. De vrij kleine Van der Laan (1,75m lang) wordt niet gezien als vervanger van Eric Botteghin, mocht de Braziliaanse sterkhouder vertrekken. In dat geval zal FC Groningen ongetwijfeld een andere, kopsterke en langere centrale verdediger aantrekken.

Martijn van der Laan is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Groningen, en droeg als speler van Jong FC Groningen, dat in het betreffende seizoen 2007-2008 getraind werd door Erwin van de Looi, twee maal als invaller het shirt van het eerste elftal, en wel op 23 januari 2008 (thuis tegen N.E.C., 5-1 winst) en op 20 april 2008 (uit tegen FC Utrecht, 1-0 nederlaag). 

 

Kennelijk was zijn favoriete positie in de jeugdopleiding van FC Groningen nog niet eenduidig bepaald, want in de presentatiegidsen van de seizoenen 2003-2004 en 2004-2005, toen hij uitkwam voor FC Groningen B1 en A1, staat hij tussen de aanvallers genoemd, switchte toen naar de verdedigers en in zijn slotjaar in Groningen, het seizoen 2007-2008, werd hij bij de middenvelders gerangschikt.


(Inmiddels weten we dat Martijn van der Laan bij FC Groningen is begonnen als linksbuiten. Ook heeft hij een jaar als spits gespeeld. Dat deed hij prima, hij was zelfs topscorer. Op een gegeven moment wilde hij echter linksback spelen. Op die positie heeft hij het Nederlands jeugdelftal voor spelers onder 17 jaar gehaald.)

 

Van der Laan vertrok uit Groningen en streek in Veendam neer. De Veenkolonialen verhuurden hem in het seizoen 2010-2011 aan SC Cambuur, dat hem vervolgens definitief inlijfde. Afgelopen seizoen was hij vaste waarde in Leeuwarden, waar hij centraal achterin sterk speelde. Van der Laan stond nog tot medio 2015 onder contract bij SC Cambuur, waarvoor hij 94 officiële wedstrijden speelde; hij wist in deze duels vier keer te scoren. Welk bedrag FC Groningen aan SC Cambuur dient over te maken voor de 25-jarige verdediger is vooralsnog onduidelijk. Mogelijk heeft de transfer van Tim Matavz naar het Duitse FC Augsburg, die FC Groningen ca. € 580.000 lijkt op te leveren, de financiële ruimte gebracht om een beter bod uit te kunnen brengen op Martijn van der Laan.

 

Martijn van der Laan in zijn eerdere

periode bij FC Groningen

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.