Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

182 gasten online

FC Groningen bevestigt akkoord over transfer Martijn van der Laan

FC Groningen heeft op de clubsite bevestigd dat er met SC Cambuur een akkoord over de transfer van Martijn van der Laan is bereikt. Het is de bedoeling dat de 25-jarige Van der Laan na het weekend gekeurd wordt, en aansluitend op maandagmiddag tijdens een perspresentatie een meerjarig (vierjarig, red.) contract zal tekenen. Van der Laan is een linksbenige speler die als linksback en als centrale verdediger kan spelen. Hij had in Leeuwarden nog een contract tot medio 2015, waarbij Cambuur een optie bezat om de verbintenis tot medio 2016 te verlengen.

 

SC Cambuur schrijft op de clubsite dat er over de hoogte van de transfersom geen uitspraken worden gedaan. Martijn van der Laan, over zijn keuze voor FC Groningen:

 

"Ik heb een geweldige tijd gehad bij SC Cambuur. Vorig jaar het fantastische kampioenschap en afgelopen seizoen een geweldig eerste jaar in de Eredivisie. De club wilde me graag houden, maar uiteindelijk hebben ze toch meegewerkt aan een transfer, en daar ben ik ze dankbaar voor. Met de overstap naar FC Groningen keer ik terug bij mijn oude club en krijg ik ook nog eens de kans om Europees voetbal te spelen. Ik wil SC Cambuur en de supporters bedanken voor hun steun in de afgelopen onvergetelijke jaren."

 

Wij vernamen gisteren dat FC Groningen afgelopen donderdagochtend opnieuw een bod op Van der Laan had geplaatst. Cambuur verwierp dit bod, waarna FC Groningen het bod op vrijdagmiddag substantieel verhoogde. Wij nemen aan dat dit te maken heeft met de verkoop van Tim Matavz aan FC Augsburg, die FC Groningen een forse som geld (€ 580.000) oplevert.

 

De A-selectie van FC Groningen bestaat na het vastleggen van Martijn van der Laan uit maar liefst 25 spelers.

 

"FC Groningen betaalt maar liefst ca. € 500.000 voor Martijn van der Laan"

VI.nl bericht op zondag 6 juli 2014 dat FC Groningen maar liefst € 500.000 voor Martijn van der Laan op tafel heeft gelegd om zijn contract bij SC Cambuur af te kopen. Hiermee zijn de Matavz-centen in één keer weer geherinvesteerd. In onze ogen een fors bedrag voor iemand die niet met zekerheid in de basis zal starten.

Manager technische zaken Henk Veldmate over Martijn van der Laan:

 

"Martijn heeft de afgelopen jaren bij Veendam en Cambuur een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt. Vorig seizoen heeft hij bij Cambuur zijn kwaliteiten bevestigd op Eredivisie-niveau. Zoals bekend waren wij op zoek naar directe versterking van onze verdediging. Met Van der Laan hebben wij de gewenste speler weten binnen te halen. Hij kan als linksbenige speler zowel in het centrum van de verdediging als ook als linksback uit de voeten. Bovendien is Martijn een goede bekende van ons. Hij past uitstekend bij de club en onze supporters. Extra mooi is het dat Martijn afkomstig is uit ons verzorgingsgebied, namelijk Hoogezand. We zijn dan ook heel blij met zijn komst."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.