Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

111 gasten online

FC Dordrecht in gesprek met FC Groningen over aantrekken spelers

De eerste selectie van FC Groningen telt momenteel maar liefst 25 spelers, aannemende dat Martijn van der Laan morgen door de medische keuring komt. Er is de Trots van het Noorden dan ook veel aan gelegen om enkele spelers elders onderdak te kunnen verlenen. Afgelopen seizoen waren Yoëll van Nieff en William Ekong bij FC Dordrecht te bewonderen, en misschien dat die club opnieuw uitkomst kan bieden.

Tegenover RTV Rijnmond heeft Marco Boogers, technisch manager van de promovendus, verklaard dat hij met Henk Veldmate heeft gesproken over de mogelijkheden om versterkingen uit Groningen te halen.

 

Hij sprak ook met Hans Vonk van sc Heerenveen, Martin van Geel van Feyenoord, Earnest Stewart van AZ, maar verwacht niet dat er snel mutaties in zijn selectie zullen plaatsvinden. "Ik verwacht geen snelle uitbreiding van de selectie. Heb deze week nog een rondje gedaan van spelers die eventueel interessant zouden zijn, maar de clubs willen die jongens voorlopig nog bij de selectie hebben.

 

Over FC Groningen, sc Heerenveen, Feyenoord en AZ ('vier topploegen', volgens Boogers): "Zij hebben spelers die voor ons van meerwaarde kunnen zijn", aldus Boogers, die pas over twee weken echt actie verwacht. "Dan is de schifting geweest en weten de clubs wie ze nodig hebben." Boogers wacht die schifting dan ook af. "Ik kan nu wel een selectie van 24 man neerzetten, maar over twee weken komen er spelers vrij die beter zijn", zo verklaart hij tegenover RTV Rijnmond.

 

De technisch manager van Dordrecht wilde graag Feyenoord-doelman Kostas Lamprou vastleggen. Hij bleek echter te duur. Boogers: "Maar dat is totaal niet jammer. Onze huidige eerste doelman Robbert te Loeke maakt een goede indruk, ik zie potentie in hem, maar er moeten nog twee goede keepers bij om mee te kunnen in de eredivisie."

 

Al eerder werd duidelijk dat Stefan van der Lei, tweede doelman van FC Groningen, één van de spelers is die in aanmerking komt om de selectie van clubs als Excelsior en FC Dordrecht te versterken. We kunnen ons echter niet voorstellen dat Van der Lei bij een andere club tweede keeper zou willen zijn. We zijn benieuwd hoe zich dit verder zal ontwikkelen. FC Groningen wil nl. graag Peter van der Vlag van FC Emmen overnemen. Dan dient Stefan van der Lei echter wel aan een andere club verhuurd kunnen worden.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.