Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

367 gasten online

"Filip Kostic wil FC Groningen verlaten; delegatie FC Groningen praat met geïnteresseerde club"

In een uitgebreid interview met de Servische journalist Aleksandar Stojanović heeft Filip Kostic te kennen gegeven FC Groningen te willen verlaten. Onbedoeld geeft Kostic blijk van een bovenmatig ontwikkeld 'bret veur de kop'-gehalte, want hij als één van de belangrijkste achterliggende redenen van zijn wens om de Trots van het Noorden te verlaten, voert hij het feit aan dat FC Groningen dit seizoen geen Europese wedstrijden meer speelt, terwijl de clubs met wie hij in verband wordt gebracht (Kostic noemt Sporting, Porto, PSV, ajax en Stuttgart) dat jaarlijks wel doen.

 

Dat de nog altijd frustrerende en volstrekt onnodige uitschakeling tegen Aberdeen mede werd veroorzaakt doordat Kostic zelf geen schim was van de vleugelflitser die hij aan het einde van het afgelopen seizoen was - deze constatering blijft in het vraaggesprek jammerlijk achterwege.

 

De interviewer besluit zijn artikel met het wijzen op een ontmoeting tussen een delegatie van FC Groningen met minstens één van bovenstaande clubs, een ontmoeting die vandaag zou plaatsvinden. Dit sluit aan met de melding van RTV Noord dat Hans Nijland vandaag in het buitenland verblijft. Of de trip van de algemeen directeur met een potentiële nieuwe aanwinst van FC Groningen te maken heeft wil Nijland niet zeggen: "Een broedende kip moet je niet storen", zo haalt Nijland maar weer eens één van zijn befaamde uitdrukkingen van stal. Filip Kostic zelf zegt in het artikel overigens dat hij de Duitse competitie de sterkste vindt van de competities waarin de clubs spelen die hem zouden willen, al zegt hij geen voorkeur voor een club of competitie te hebben.

 

In SPOX.com wordt vandaag geschreven dat VfB Stuttgart vier spelers op de transferlijst heeft geplaatst om (1) geld voor Filip Kostic te kunnen vrijmaken en (2) geld te besparen vanwege het vandaag gerapporteerde verlies over het afgelopen boekjaar van € 3,1 miljoen. Het gaat om William Kvist, Sercan Sararer, Raphael Holzhauser en Karim Haggui. Opnieuw wordt geschreven dat de Duitsers € 4 miljoen voor Kostic heeft geboden, maar dat FC Groningen € 6 miljoen wenst te ontvangen.

 

Volgens het Portugese Record wordt er vandaag tussen FC Groningen en Sporting gepraat. In dit artikel wordt een door FC Groningen gestelde vraagprijs van € 5 miljoen genoemd, een bedrag dat Sporting niet zou willen betalen. Stuttgart wordt genoemd als concurrerende belangstellende club die een nieuw bod zou voorbereiden.

 

Dit Portugese artikel is opvallend geschreven door Aleksandar Stojanović, dezelfde auteur als die van het in de Servische pers verschenen interview met Filip Kostic. Journalistieke jungle...

Filip Kostic zegt dat het afgelopen seizoen het beste uit zijn carrière was. Hij zegt ook fysiek en psychologisch een betere speler geworden te zijn, en is FC Groningen, de fans en iedereen, die hem heeft geholpen sinds hij in Nederland is, dankbaar. Het moment om te vertrekken is naar zijn idee nu echter gekomen. Dick Advocaat is aangesteld als bondscoach van Servië, en hij wil zich verder ontwikkelen om Advocaat vanaf de start van de nieuwe kwalificatiecyclus bij het Servisch elftal te kunnen imponeren.

 

Een langer verblijf bij FC Groningen zou zijn ontwikkeling verlangzamen, aldus Kostic: "Als ik nu niet ga zal mijn ontwikkeling veel langzamer gaan dan mogelijk is, omdat ik dit seizoen geen Europese wedstrijden meer speel."

 

Aan een ongemotiveerde Kostic, of een speler zich die op het veld geen houding weet te geven (zijn kennelijke psychologische vorderingen ten spijt), heeft FC Groningen niks, en interviews als bovenstaande zijn vaak de voorbode van een versneld vertrek. Het is best mogelijk dat Kostics zaakwaarnemer Zoran Pavlovic het hoofd van zijn klant op hol heeft gebracht, niet in het laatst in zijn eigen belang, maar dat doet er eigenlijk niet zoveel toe. Het is zaak voor FC Groningen Kostic voor een zo hoog mogelijke transfersom te slijten, en snel een passende vervanger in te lijven die er bij voorkeur snel staat. De nieuwe competitie begint voor FC Groningen al op zondag 10 augustus a.s.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.