Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

113 gasten online

De geruchten die onlangs in de Chileense media opdoken met betrekking tot de belangstelling van het Chileense Universidad Católica voor Stefano Magnasco blijken niet uit de lucht gegrepen te zijn. FC Groningen bericht op de clubsite dat Magnasco per direct terugkeert naar Universidad Católica.

FC Groningen ontvangt een transferbedrag van $ 230.000 (omgerekend € 171.000); de Trots van het Noorden heeft een percentage van 15 procent bedongen bij een eventuele toekomstige doorverkoop.

Eerste keus Hans Hateboer is op dit moment geblesseerd. Toen Magnasco in het duel tegen Aston Villa geblesseerd uitviel, nam Tom Hiariej zijn plaats over; A-junior Roland Baas werd als centrale verdediger geposteerd, naast Johan Kappelhof. Hiariej speelde tot dat moment op de positie van de eveneens geblesseerde Eric Botteghin.We zijn benieuwd hoe de verdediging er zondag tegen Go Ahead Eagles uitziet mochten Burnet, Botteghin en Hateboer (vandaag binnen trainend) dan nog steeds niet inzetbaar zijn.

FC Groningen schrijft: "Stefano Magnasco had in de pikorde Hans Hateboer als rechtsback voor zich. FC Groningen heeft aan de transfer meegewerkt omdat Magnasco ook dit seizoen geen aanspraak leek te kunnen gaan maken op een basisplaats. Na diverse gesprekken over en weer was het voor beide partijen uiteindelijk gewenst tot een definitieve oplossing te komen."

Magnasco tekent bij zijn voormalige club een nieuwe driejarige overeenkomst. Bij Universidad Católica staat ook oud-FC’er Matias Cahais onder contract. FC Groningen gaat zich beraden op welke wijze het vertrek van Magnasco wordt ingevuld, zo licht FC Groningen toe.

Stefano Magnasco werd op 14 juni 2012 door FC Groningen gepresenteerd, samen met Marco Bizot. De Trots van het Noorden betaalde exact € 478.696,75 ($ 600.000) aan Universidad Católica, waarvoor hij vanaf zijn tiende uitkwam en waar hij nog een doorlopende verbintenis tot 2015 had. Hij tekende bij de Trots van het Noorden een contract voor de duur van drie jaar (dus tot medio 2015) met een door FC Groningen te lichten optie voor een vierde contractjaar. De Chileen bezit tevens een Italiaans paspoort. Hij speelde 31 officiële duels voor FC Groningen; hij kwam voor het laatst op 1 februari jl. in een Eredivisiewedstrijd in actie.

Reactie Stefano Magnasco
"De club en de supporters zijn al die tijd geweldig voor me geweest. Ik voelde dat de supporters sympathie hadden voor mijn spel. Ze hebben me ook altijd gesteund en aangemoedigd. Dat was heel speciaal en zal ik niet snel ergens weer vinden."

Wij wensen Stefano Magnasco heel veel succes bij UC!

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.