Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

77 gasten online


Vandaag is Filip Kostic gepresenteerd bij zijn nieuwe club, het door Armin Veh getrainde VfB Stuttgart, dat vandaag een oefenwedstrijd speelde tegen het Engelse Hull City en dat duel (zonder Kostic) met 1-2 verloor. Terwijl de officiële clubsite van Stuttgart meldt dat beide partijen 'stilzwijgen' over de financiële details van de overgang van de Serviër zijn overeengekomen ("Über die Ablösemodalitäten vereinbarten beide Parteien Stillschweigen"), is Hans Nijland op het digitale huis van FC Groningen een stuk openhartiger.

Hans Nijland liet zondag weten naast een rechtsback en een vleugelaanvaller 'misschien zelfs wel een derde speler' aan de selectie te willen toevoegen, zo bericht het Dagblad van het Noorden op maandag 11 augustus 2014. Het gaat om een dynamische middenvelder, een box-to-box speler. Nijland: "Die wens is er bij ons al veel langer."

FC Groningen ontvangt € 6 miljoen van de Duitsers, en verder kunnen er nog bonusbedragen van maximaal € 1 miljoen worden verdiend. Tenslotte heeft FC Groningen een doorverkoopclausule bedongen: mocht Kostic door VfB Stuttgart met winst worden doorverkocht, dan ontvangt FG Groningen 15% van het meerdere van de som van € 6 miljoen en de tot het moment van doorverkoop al ontvangen bonusbetalingen.

FC Groningen betaalde in 2012 € 1,25 miljoen voor Filip Kostic. Hiervan ging € 700.000 naar de vorige club van Filip, Radnicki 1923, en maar liefst € 550.000 naar de heer Zoran Pavlovic, zaakwaarnemer van Kostic èn van Dusan Tadic (die op de dag dat Kostic werd aangetrokken door de FC aan FC Twente werd verkocht, hetgeen goed was voor nog eens € 700.000 voor Pavlovic - dit moet omgerekend een aardig uurloon voor die dag zijn geweest). 

FC Groningen moet 10% van het meerdere van € 6 miljoen boven € 700.000, oftewel € 530.000, afdragen aan Radnicki, en 18% van het meerdere van € 6 miljoen boven € 1,25 miljoen, oftewel  € 855.000, aan het investeringsfonds van FC Groningen.

Inmiddels wordt er volop gespeculeerd over de opvolging van Filip Kostic bij FC Groningen. Erwin van de Looi heeft vandaag voor de camera's van FOX Sports aangegeven dat er zowel voor Filip Kostic als voor Stefano Magnasco nieuwe, goede vervangers moeten komen, omdat de selectie nu domweg niet breed genoeg is, "en dat het mooi zou zijn als we daarnaast nog iets kunnen doen", aldus de hoofdtrainer van de Trots van het Noorden.

Wij denken dat een verkoop of verhuur van Género Zeefuik of Michael de Leeuw noodzakelijk is om naast het aantrekken van vervangers voor Kostic en Magnasco nog iets te kunnen doen, aannemende dat Tjaronn Chery en Eric Botteghin niet verkocht worden. We hopen echter dat De Leeuw (net als Chery en Botteghin) voor FC Groningen behouden blijft - hij zit dicht tegen het eerste elftal aan en elke invalbeurt van hem zorgt voor spektakel en vaak ook voor doelpunten en punten.

Er wacht ons nog een hectische tijd tot 2 september 2014 23:59 uur!


Filip Kostic werd vandaag bij VfB Stuttgart gepresenteerd (foto's via Stephan Stoll)

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.