Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

162 gasten online


Michael de Leeuw komt vandaag op VI.nl aan het woord. Volgens de schrijver stuurt De Leeuw aan op een vertrek. De Leeuw: "Als we achterstaan, mag ik twintig minuten voor tijd invallen om wat te creëren. En als we voorstaan, krijg ik tien minuten. Natuurlijk begrijp ik dat het prettig is voor de trainers dat ze me in kunnen brengen en ik heb met mijn volle verstand een contract getekend. Alleen ben ik geen profvoetballer geworden om als supersub te spelen. Dat weet de club ook."

Michael de Leeuw is er de speler niet naar om de hakken in het zand te zetten, en heeft, niet voor het eerst, de dialoog met zijn werkgever gezocht. "Ik heb een gesprek gehad met de clubleiding en die wil meewerken aan een oplossing."

Henk Veldmate: "Geen enkele club heeft zich gemeld om Michael de Leeuw te kopen"

Henk Veldmate, bezig aan zijn afscheidstoernee als manager technische zaken, laat tegenover RTV Noord weten dat zich nog geen enkele club bij FC Groningen heeft gemeld om Michael de leeuw te kopen. Maar: "De Leeuw is een speler die we goed kunnen gebruiken. Hij bewijst wekelijks zijn waarde. We hebben wel begrip voor Michael zijn standpunt. Hij mag eventueel verkocht worden." RTV Noord schrijft, net als VI.nl, dat de clubleiding van FC Groningen onlangs een gesprek met De Leeuw heeft gehad en daarin heeft aangegeven mee te willen denken over een oplossing.

De clubleiding van FC Groningen liet vrij recent nog weten dat zich voor Stefano Magnasco geen enkele Chileense club had gemeld, en dat er niets concreets rond Filip Kostic speelde. Luttele dagen na deze uitlatingen waren beide spelers verkocht.

Een vertrek uit Groningen zal echter niet makkelijk zijn, zo weet ook Michael de Leeuw. "Probleem is alleen dat ik niet verhuurd mag worden. Groningen wil een transfersom. Maar welke Eredivisieclub betaalt tegenwoordig nog? En zeker voor een bankzitter. Ik hoop dat er de komende weken alsnog een oplossing komt. Ik ben alleen maar beter geworden", aldus VI.nl.

Hans Nijland komt eveneens aan het woord. Over het herinvesteren van ontvangen transfersommen zegt de algemeen directeur: "De vuistregel is dat wij de helft van het binnengekomen geld herinvesteren. De investeerders hebben recht op een deel van het geld en de rest gaat in het eigen vermogen van de club." VI noemt een voorbeeld: dit betekent dat ca. € 3 miljoen van de voor Filip Kostic ontvangen transfersom uitgegeven kan worden aan de versterking van de selectie.

Edit: niet € 3 miljoen, maar ruim € 2 miljoen kan geherinvesteerd worden. Van het voor Filip Kostic ontvangen bedrag ad € 6 miljoen moet het geld voor het investeringsfonds en de bijdrage voor de makelaars afgehaald worden. Er blijft dan iets meer dan € 4 miljoen over. Daarvan mag de helft geïnvesteerd worden. De rest gaat naar het vermogen en naar de opleiding van FC Groningen.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.