Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

78 gasten online


Hoofdtrainer Erwin van de Looi besprak jl. vrijdag tijdens het perspraatje tal van wetenswaardigheden, maar zijn trip naar Groesbeek, later die middag, om de wedstrijd Achilles '29 - Sparta Rotterdam bij te wonen werd niet genoemd. Afgaande op Het Gelderse Voetbal was Erwin van de Looi echter wel degelijk één van de aanwezigen op de tribune van Sportpark De Heikant.

Als we kijken naar de op woensdag 20 augustus 2014 bekendgemaakte voorlopige selectie van het Ned. beloftenelftal, dan prijken daarin drie spelers van Sparta Rotterdam: verdediger Daniël Breedijk, middenvelder Huseyin Dogan en aanvaller Mimoun Mahi. In de papieren editie van Voetbal International van diezelfde dag staan eveneens Spartanen bij de 20 grootste talenten van de Jupiler League: Mimoun Mahi (die eerder nog de interesse van ajax afwimpelde en als middenvelder en als linksbuiten kan spelen), aanvoerder en aanvaller Paul Gladon en verdediger Daniël Breedijk. Verder wordt de 18-jarige spits Finn Stokkers genoemd.

Op dinsdag 19 augustus jl. schreven we al het volgende:

Wij kunnen ons niet voorstellen dat het Van de Looi ging om oud-FC Groningen jeugdspeler Leon ter Wielen, inmiddels keeper van Achilles '29, aan het werk te zien. Aangezien FC Groningen primair op zoek is naar middenvelders en, acuter nog, aanvallende versterking, gaan wij ervan uit dat Van de Looi het vizier met name op de aanvallende linies van beide ploegen had gericht. Tijdens het perspraatje had hij laten doorschemeren eventueel ook twee aanvallers te willen begroeten. Het zou dan gaan om een relatief ervaren en een relatief minder ervaren speler, zo begrepen wij uit zijn woorden.

Achilles '29 - Sparta Rotterdam eindigde in 1-3. Beide ploegen speelden als volgt:

Opstelling Achilles '29:
Leon ter Wielen; Mehmet Dingil, Steven Edwards, Migiel Zeller (82 Stefan Maletic), Tim Konings; Levi Raja Boean, Lion Kaak, Kursad Sürmeli, Jop van Steen; Thijs Hendriks, Freek Thoone

Opstelling Sparta Rotterdam:
Roy Kortsmit; Kees van Buuren, Robert van Bozel, Daniël Breedijk, Kenny Teijsse; Pieter Nys, Huseyin Dogan (77. Steef Nieuwendaal), Youri Loen; Thomas Verhaar, Paul Gladon, Mimoun Mahi (68. Giovanni Hiwat)

Scoreverloop:
12' 0-1 Daniël Breedijk
52' 1-1 Thijs Hendriks
55' 1-2 Thomas Verhaar
93' 1-3 Thomas Verhaar

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.