Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

141 gasten online


Het roemruchte Rot-Weiß Erfurt, dat FC Groningen in 1991 middels twee 1-0 overwinningen uit de UEFA Cup knikkerde, is de opponent van 23 jaar geleden nog niet vergeten. De club, die tegenwoordig in de 3. Liga uitkomt, neemt over enige tijd zijn intrek in een nieuwe arena. Het huidige onderkomen, het Steigerwaldstadion, zal in zijn huidige vorm onder de sloophamer belanden, maar voordat het zover is zal er op woensdag 8 oktober 2014 een afscheidswedstrijd worden gespeeld. De Duitsers hebben FC Groningen hiervoor uitgenodigd, en de Trots van het Noorden heeft de uitnodiging geaccepteerd. De wedstrijd begint waarschijnlijk om 19:30 uur, zo bericht Rot-Weiß Erfurt op de officiële clubsite. Rot-Weiß Erfurt heeft de afgelopen maanden contact gehad met teammanager Bas Roorda, die namens FC Groningen de gesprekken voerde en in 1991 op het wedstrijdformulier stond.

Diezelfde Bas Roorda was op 18 september 1991 en 2 oktober 1991 nl. de reservekeeper van FC Groningen, in beide ontmoetingen met Rot-Weiß Erfurt. Het doel werd beide malen verdedigd door Patrick Lodewijks.

Bij de return op 2 oktober 1991 werd het Steigerwaldstadion bevolkt door 4.000 toeschouwers. Wij nemen aan dat er op 8 oktober a.s. beduidend meer fans op het allerlaatste Steigerwaldstadion-duel zullen afkomen! De capaciteit van het in 1931 gebouwde stadion, dat toen nog de naam Mitteldeutsche Kampfbahn droeg, is tegenwoordig 20.000: 4.000 overdekte zitplaatsen, 2.000 onoverdekte zitplaatsen en 14.000 staanplaatsen. Het toeschouwerrecord stamt overigens uit de jaren 50, toen maar liefst 47.390 fans afkwamen op de ontmoeting tussen Turbine Erfurt - Chemie Leipzig. 

FC Groningen schrijft op de clubsite het volgende over de planning rond die bewuste 8e oktober:|
FC Groningen maakt een driedaagse trip naar Erfurt en zal op dinsdag 7 oktober reeds afreizen. Een dag later is de wedstrijd – die voor Rot-Weiss Erfurt dus in het teken staat van ‘oude tijden, die gaan herleven’ – en de selectie van trainer Erwin van de Looi keert donderdag 9 oktober terug naar Nederland. Het daarop volgende weekend heeft de FC vanwege een interlandperiode geen competitieverplichtingen.


Het Steigerwaldstadion - nu nog de thuishaven van Rot-Weiß Erfurt

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.