Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

145 gasten online


FOX Sports
bericht dat FC Groningen boos is op Willem II. De irritatie betreft de wijze waarop de club uit Tilburg met Género Zeefuik wilde omspringen. Hans Nijland: "We zijn aardig geïrriteerd. Onze medische staf zegt gewoon dat hij fit is. Hij traint hier ook volledig mee. Het klopt dat Género terugkwam van een liesblessure, maar daar is hij helemaal van hersteld. Ze kwamen ineens met aanvullende eisen en rare voorstellen. Bijvoorbeeld dat ze tot 15 oktober de overeenkomst konden verbreken. Zoiets kan natuurlijk niet, want dan kunnen wij geen kant meer op. De club niet en Género niet, omdat de transfermarkt dan gesloten is. Ze hebben gesold met Zeefuik en met de club. Heel vervelend. Hij trainde er zelfs al mee! Willem II is een fatsoenlijke club, waar zulke zaken niet bij horen."

FC Groningen heeft een boze brief naar Tilburg gestuurd, en kon de tekst van dit schrijven wellicht ontlenen aan een vermoedelijk even pissig epistel dat Roda JC in 2001 aan de Trots van het Noorden zond.

FC Groningen maakte op 9 juli 2001 nl. de inkomende transfer van de Hongaar Gábor Torma bekend (bron), die bij Roda JC nog een doorlopend contract tot medio 2003 had. Op 27 september 2001 schreef FC Groningen echter op de clubsite:

"FC Groningen heeft besloten om het contract met de Hongaar Gabor Torma per 1 oktober te ontbinden. De club maakt gebruik van een clausule in het contract omtrent de belastbaarheid van zijn knie. De aanvaller keert komende maandag terug naar Roda JC. Op 5 en 8 juli jongstleden onderging de Hongaar uitvoerige medische keuringen in het AZG door de clubartsen Steef Bredeweg en Gekie Meins. Destijds bestond er twijfel over de belastbaarheid van de knie, waaraan Torma een meniscus-operatie had ondergaan. FC Groningen heeft vervolgens in het contract de mogelijkheid laten opnemen om de overeenkomst per 1 oktober te ontbinden, mocht er op dat moment bij de medische staf nog steeds twijfel zijn over de staat van de knie van de spits. Onlangs is Torma opnieuw gekeurd en het oordeel van de medische staf is hetzelfde gebleken als een kleine drie maand geleden. Het risico om geen gebruik te maken van de clausule is onverantwoord naar de mening van de medische staf.

Roda JC was vervolgens net zo not amused als FC Groningen nu. FC Groningen citeert toenmalig Roda JC-bestuurlid Nol de Ruiter als volgt: "Het doet een beetje vreemd aan. Ik heb vernomen dat Torma topfit is en heel graag aan de slag wil bij FC Groningen. We laten hem daarom nu zelf keuren door een specialist."

Weliswaar is de situatie vergeleken met die van 2001 anders omdat het systreem van twee transfer windows per jaar pas in 2002 door de UEFA is voorgesteld (bron), maar verder is de handelswijze van Willem II nu vergelijkbaar met die van FC Groningen in 2001. De verkopende partij vindt dat de speler in kwestie fit is; de kopende partij heeft twijfels.

Wat ons verder bevreemdt is het feit dat Hans Nijland melding maakt van de fitheid van Género Zeefuik, die in Groningen echter in de periode voorafgaande aan zijn stage bij Willem II zelden op het TCN trainingsveld te bewonderen was. Wij denken dat Género Zeefuik minder lang fit is dan Hans Nijland doet voorkomen.

Inmiddels traint de aanvaller wel weer volledig mee, en lijkt zo bij een andere club aan de slag te kunnen. Het steken van energie in het sturen van een boze brief aan Willem II had de algemeen directeur van FC Groningen echter beter achterweg kunnen laten.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.