Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

163 gasten online


We gaan ons opmaken voor de traditiegetrouw beladen thuiswedstrijd tegen ajax. Net als tegen Feyenoord veel supporters van de bezoekers op de thuisvakken, verbale schermutselingen over en weer - het hoort er allemaal bij. Tussendoor speelt ook nog de transfer window een grote rol in ons dagelijkse denken. Haalt FC Groningen nog versterkingen? Of wordt onze vrees op een wel heel beroerd moment alsnog werkelijkheid, en verkast Tjaronn Chery morgen naar de hoofdstad, waar men op zoek is naar een middenvelder?

Verlies van onze creatiefste speler doet ons seizoen o.i. als een nachtkaars uitgaan, maar soms heb je niets in te brengen als lege briefjes, bijvoorbeeld in de situatie dat er gelimiteerde clausules van kracht zijn.

In Amsterdam interesseert het de beleidsbepalers vrij weinig dat er eind augustus geen vervanger meer te halen is, zoals het hen ook niets kon schelen dat het terughalen van Rasmus Lindgren, eind januari 2008, ervoor zorgde dat FC Groningen geen passend alternatief meer kon contracteren.

Wij hopen dat de nadruk vanmiddag kan liggen op een heerlijke pot voetbal, met wat ons betreft alles erop en eraan. Beide ploegen kijken terug op hun eerste verliespartij in deze nog prille competitie. Frank de Boer zag zijn ploeg de beste wedstrijd van het seizoen spelen, maar dit gold zeker niet voor Erwin van de Looi. FC Groningen speelde met name na rust ronduit beroerd in Den Haag, en de 0-3 zeperd mag wat geflatteerd zijn geweest - er zal vanmiddag heel wat meer strijdlust en het etaleren van de ultieme wil om te winnen nodig zijn om de punten in Groningen te horen.

Vanmiddag moet het gebeuren. Wij hopen dat de twaalfde man de ploeg net dat extra zetje kan geven om de Amsterdammers puntloos en met de staart tussen de de benen te laten afdruipen.


De tactiek der verschroeide aarde - vaak een probaat middel tegen een op papier sterke opponent

Forza Grunn!

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen ajax:
Van der Velden - Hoesen - Antonia
Kieftenbeld - Chery - Lindgren
Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hiariej
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Hateboer, Baas, Saban, De Leeuw, Hagenauw, Islamovic

Niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Bos, Burnet, Van der Laan, Mahi, Zeefuik

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.