Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

477 gasten online


Het wordt vanmiddag de hoogste tijd dat de Trots van het Noorden de volle buit ophaalt in de Utrechtse Galgenwaard, die in een grijs verleden nog wel eens kolkte maar tegenwoordig met een wel erg magere bezettingsgraad de symptomen van een echoput vertoont. Evgeniy Levchenko was het, die op 4 april 2009 (nog vóór de oprichting van fcgonline.nl) met zijn doelpunt in de 94e minuut het uitvak in extase bracht. De 0-1 betekende tot op het heden de laatste zege die FC Groningen in competitieverband in Utrecht behaalde - uit de boeken met die stoffige statistieken!

Ed Janssen was de arbiter van die gelukzalige dag, maar dat dit geen garantie is voor succes bleek in de edities van 18 maart 2012 en 23 februari 2014. Ook toen hanteerde Janssen de fluit, maar beide malen beten de Groningers puntloos in het stof. Vanmiddag staat Ed Janssen opnieuw op het wedstrijdformulier. We zijn benieuwd! Aan de hondstrouwe aanhang van FC Groningen zal het niet liggen - 282 supporters reizen mee naar Utrecht!

FC Groningen moet het vanmiddag doen zonder de geschorste Rasmus Lindgren, die vervangen zal worden door Michael de Leeuw. Michael scoorde in de 72 wedstrijden die hij tot nu toe voor FC Groningen speelde al 24 keer. Hij mag dan de supersub van FC Groningen worden genoemd - van die 72 duels stond hij 50 maal (69%) in de basis, en van de 24 doelpunten die hij namens de FC scoorde vielen slechts zes toen hij als invaller binnen de ploeg werd gebracht. De overige 18 doelpunten (75%) werden door hem als basisspeler gefabriceerd, aldus FCG Stats. Het kan wat dat betreft dus prima!

Bij een overwinning doet FC Groningen uitstekende zaken op de ranglijst en zal zich weer bovenin nestelen, maar een nederlaag kan de equipe van Erwin van de Looi op het onderste randje van het linker rijtje brengen. De verschillen zijn klein in de Eredivisie!

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:
Antonia - Hoesen - Van der Velden
Chery - De Leeuw - Kieftenbeld
Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hiariej
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Baas, Hateboer, Saban, Bos, Hagenauw, Islamovic

Niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Burnet, Van der Laan, Lindgren, Mahi, Zeefuik

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.