Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

193 gasten online


Slechts weinigen onder de supporters van FC Groningen zullen er vanmiddag op rekenen dat de Trots van het Noorden de volle buit meeneemt uit Rotterdam Zuid. Lamlendige vertoningen, buitenshuis tegen ADO, Cambuur en FC Utrecht, waarin nota bene geen enkele keer werd gescoord, staan nog net even te scherp op het netvlies. Wij blijven echter van mening dat Feyenoord juist in dit seizoen de te kloppen ploeg is - als je maar wilt, zoals de ploeg dat (uiteindelijk) uit bij GA Eagles ook wilde.

De equipe van Fred Rutten is op een zieltogende 13e plaats terug te vinden, sprokkelde met de grootste moeite acht schamele punten bij elkaar, waarvan zeven buiten de eigen Kuip werden behaald. Thuis is het vanuit 010 bekeken een tranendal, met één gelijkspel en vervolgens drie nederlagen als fatale resultaten. Op de ranglijst van thuiswedstrijden prijken de Rotterdammers op een 17e stek, en weten alleen het thuis nog puntloze FC Dordrecht vóór zich. Verder scoorde geen enkele ploeg minder vaak dan Feyenoord.

Kortom, er zijn statistisch gezien maar bar weinig aanknopingspunten die pleiten voor een nederlaag van FC Groningen. Aan de andere klant ... ook op 2 mei 2004 rekenden maar weinig Groningers op een zege in Rotterdam. Nog nooit had FC Groningen De Kuip winnend weten te verlaten: de tot dat moment gespeelde 25 ontmoetingen leidden 19 maal tot een één op het totoformulier; negen maal werden de punten gedeeld. Martin Drent himself had echter lak aan die suïcidaal werkende cijfers, en zorgde met twee heerlijke late doelpunten in de minuten 87 en 90 voor de eerste overwinning ooit door FC Groningen bij Feyenoord behaald. Over die legendarische overwinning wordt 10 jaar na dato nog altijd grijnzend nagepraat.


Fotoverslag Feyenoord - FC Groningen, 2 mei 2004: zie Trots van het Noorden

Over de huidige selectie van FC Groningen is door ons voldoende geschreven. De kern is goed maar legt zeker buiten eigen stadion veel te weinig lef aan de dag - de wil om te winnen wordt niet uitgestraald. Er wordt gespeeld om niet te verliezen in plaats van om te winnen, niet in het laatst doordat zeven van elf veldspelers verdedigend zijn ingesteld. Bovendien is de selectie door het exorbitante aantal van zeven blessures, oftewel bijna 1/3 van de selectie, wel erg smal.

Vandaag moet het elftal van Erwin van de Looi maar eens schijt hebben aan al die blessures, en de genoemde kritiekpunten, die te maken met een niet-Gronings gebrek aan passie en strijd, ter harte nemen. Wij hopen op een vol erop kletsend elftal dat het legioen opnieuw teleurgesteld huiswaarts laat keren, en de 240 meegereisde groen-witte helden met trots vervult. Laat uitgerekend FC Groningen níet de ploeg zijn die Feyenoord de eerste thuiszege bezorgd!

Opstelling FC Groningen tegen Feyenoord:
Van der Velden - Hoesen - Antonia
Kieftenbeld - Chery - Lindgren
Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hateboer
Padt

Bankbezetting:
Van der Vlag, Bijl (debuut!), Baas, Saban, Bos, Islamovic, Hagenauw

Niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Burnet, Hiariej, Van der Laan, De Leeuw, Mahi (allen geblesseerd), Zeefuik (gepasseerd)

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.