Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

404 gasten online


Het volgende bericht klinkt ons als muziek in de oren. Afgaande op een gesprek dat Voetbal International met Erwin van de Looi voerde, wordt de komende, competitieloze tijd benut om te proberen om het over een andere boeg te gooien. Van de Looi: "Van één of twee nederlagen raken we hier niet in paniek, maar na acht wedstrijden waarin we absoluut niet constant zijn geweest, vind ik het tijd iets anders te proberen. Ik hou ervan om spelers het vertrouwen te geven, maar het spel ontwikkelt zich niet ten positieve. Dan moet je als trainer ingrijpen."

Erwin van de Looi licht beoogde wijzigingen toe
Op woensdag 8 oktober 2014, dus na publicatie van de bedenkelijke nieuwsbrief van dinsdag, wordt Van de Looi op de clubsite van FC Groningen als volgt geciteerd:

"We zijn het seizoen op een bepaalde manier begonnen, waarbij we voortborduurden op de lijn, die eind vorig seizoen met succes is ingezet. Nu, na acht competitieronden, vinden we het echter tijd om aanpassingen te doen. We willen wat anders gaan doen. Dat kan zitten in mensen, maar ook in de manier van spelen. Qua aantal punten en resultaten is het dit seizoen nog wel oké, maar over de uitvoering zijn we niet tevreden. Dit is voor ons het moment om met elkaar zaken op een rijtje te zetten. Dat we daarbij andere dingen gaan doen, mag dan duidelijk zijn. Wij richten ons op de ontwikkeling van het team en het voetbal en hebben altijd gezegd dat goed voetbal tot resultaten leidt. De huidige manier van voetballen vormt echter een onvoldoende stabiele basis. Er wordt te weinig progressie geboekt."

Welke veranderingen precies beoogd zijn, wordt uit het vraaggesprek met VI nog niet duidelijk, maar het lijkt erop dat één of meerdere spelers, die tot nu toe het vertrouwen van de trainer genoten, zich wellicht richting de (door de stortvloed aan blessures overigens karig bezette) reservebank zullen moeten oriënteren. Wij vermoeden dat het in ieder geval één van de twee controleurs, Maikel Kieftenbeld of Rasmus Lindgren, betreft. Vooralsnog blijft het echter speculeren. Dat de bezetting van het middenveld echter onderwerp van het veranderingsproces zal zijn, lijkt voor de hand te liggen.

Van de Looi zegt nog het volgende: "Het wordt een hele klus om ons spel weer op peil te krijgen. Het resultaat in Rotterdam was verschrikkelijk teleurstellend. Daar hebben we een goede tik van gekregen, daar moeten we niet moeilijk over doen. Maar we zijn al langer niet tevreden."

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.