Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

267 gasten online

Voor FC Groningen staat vanavond de belangrijke wedstrijd tegen AZ op het programma. Beide ploegen hebben vier maal gewonnen, vier maal verloren en in één wedstrijd de punten gedeeld - kortom, met 13 uit negen staan zowel FC Groningen als AZ in de brede middenmoot. Winst betekent dat het vizier naar boven gericht kan blijven (de achterstand op de nummers drie, SC Cambuur en PEC Zwolle, is immers maar drie punten); een nederlaag betekent dat de weinig geliefde nacompetitieplek 16, slechts vier punten van beiden verwijderd, nog altijd 'haalbaar is'.

FC Groningen speelde al vijf uitwedstrijden. Na de 3-2 zege bij GA Eagles volgden vier desastreuze, futloze exercities waarin geen enkel punt werd behaald en zelfs niet één keer werd gescoord. Niemand denkt graag terug aan de uitduels bij ADO Den Haag, SC Cambuur, FC Utrecht en Feyenoord. Wat dat betreft is het vanavond de hoogste tijd voor eerherstel, alleen te behalen met strijd en beleving! 

Beiden ploegen beschikken bepaald niet over een lege ziekenboeg. FC Groningen mist door allerlei fysieke ellende Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Henk Bos, Lorenzo Burnet, Martijn van der Laan, Nick van der Velden en Género Zeefuik, oftewel 32% van de A-selectie; AZ-trainer John van den Brom kan niet beschikken over keeper Esteban en aanvaller Muamer Tankovic; ook door de namen van Aron Jóhannsson en Steven Berghuis kan een streep. Als rechtsback zal Mattias Johansson weer in de basis beginnen. Hij krijgt volgens AD.nl de voorkeur boven Derrick Luckassen.

FC Groningen speelde dit kalenderjaar al twee keer in de kaasstad. Voor de competitie werd op 1 februari jl. een 2-0 nederlaag geleden; op 15 mei 2014 stond er na afloop van de heenwedstrijd in de play-off finale een keurige 0-0 op de borden.

Vermoedelijke basis FC Groningen:
De Leeuw - Hoesen
Chery - Antonia
Kieftenbeld - Hiariej
Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hateboer
Padt

Bankbezetting:
Van der Vlag, Bijl, Baas, Lindgren, Mahi, Islamovic, Hagenauw

Niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Bos, Burnet, Van der Laan, Van der Velden, Zeefuik

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.