Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

95 gasten online

Groot was op vrijdag 11 april jl. de ontlading toen Filip Kostic in de 92e minuut van de thuiswedstrijd tegen NAC Breda de 2-1 tegen de touwen joeg (geniet HIER na!), naar de Noord Curve sprintte en voor de uitzinnige menigte salueerde. Een orkaan van euforische vreugdekreten steeg op vanaf de tribunes, en even later waren de drie punten een feit - de vierde zege op rij! Nadien heeft de Trots van het Noorden in competitieverband nog geen enkele maal in eigen stadion verloren, en de ongeslagen reeks duurt nu al zeven wedstrijden, maar we zijn nog mijlenver verwijderd van het record uit 2005-2006.

Tussen 18 september 2005 en 19 november 2006 liep het de tegenstanders in Oosterpark en Euroborg flinterdun door de broek, met 22 (!) wedstrijden zonder nederlaag voor FC Groningen tot gevolg, aldus het onvolprezen FCG Stats.

 

Vanmiddag wordt er opnieuw afgetrapt tegen NAC, de ploeg met de meeste tegentreffers in uitduels: 16 maal in vijf wedstrijden had de Brabantse defensie het nakijken. Aan de equipe van Erwin van de Looi de eer om dit troosteloze cijfermateriaal verder uit te bouwen! 

Wel zal er scherp op Adnane Tighadouini gelet moeten worden. De bebaarde aanvaller, die NAC Breda verkoos boven FC Groningen, scoorde afgelopen weekeinde in de Gelredome twee maal namens de extreem defensief ingestelde bezoekers, die ook vanmiddag de Euroborg zeker niet zullen betreden met de intentie het publiek een lekkere pot voetbal voor te schotelen. Met de steun van de twaalfde man hopen we dat FC Groningen de compacte linies van de opponent snel weet te slechten, waarna de wedstrijd een open karakter zal krijgen.

Danny Hoesen trainde gisterochtend bij de afsluitende training niet mee, en we nemen aan dat hij hierdoor ook vanmiddag niet op het wedstrijdformulier zal staan. Aan Dino Islamovic de eer om hem met verve te vervangen!

Vermoedelijke basisopstelling FC Groningen tegen NAC Breda:

De Leeuw - Islamovic

Chery - Kieftenbeld - Hiariej - Antonia

Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hateboer

Padt

Vermoedelijke bankbezetting:

Van der Vlag, Bijl, Baas, Lindgren, Mahi, Denkovski, Hagenauw

Vermoedelijk niet bij de selectie:

Bakker, Ben Moussa, Bos, Burnet, Hoesen, Van der Laan, Van der Velden, Zeefuik

Vrijdag 11 april jl. - Filip Kostic sprint na zijn winnende goal naar de Noord Curve

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.