Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

126 gasten online

Het kon er vanavond in Zwolle wel eens heet aan toe gaan tijdens de kraker tussen PEC en FC Groningen. Afgaande op het beschikbare cijfermateriaal ligt de ploeg van Ron Jans ons wel. In het ver achter ons liggende seizoen 1998-1999 verloor de Trots van het Noorden voor het laatst in de IJsselstad (ondanks een doelpunt van Melchior Schoenmakers), en nadien werden er drie Groningse zeges behaald; twee maal werden de punten gedeeld.

Alle competities meegerekend was FC Groningen zelfs in meer dan 50% van de in Zwolle gespeelde wedstrijden de meerdere van de opponent, zo lepelt FCG Stats feilloos op.

Iets recenter: eerder dit jaar, op 4 april jl., was Eric Botteghin de matchwinner tegen zijn oude club, met een prachtig feest in het uitvak als resultaat:

Maar ... iets met zeilen op de wind van gisteren zegt ons dat dit er vanavond niet toe doet. Er zal gevochten moeten worden om de volle buit opnieuw mee te nemen naar Stad en Ommeland. Aan de steun van de supporters zal het niet liggen. Het uitvak zal stampvol met 500 uitzinnige Grunnegers bemenst zijn; zij zullen hun kelen schor schreeuwen. Ook wij zijn live van de partij; om die reden kunnen we ons wedstrijdverslag pas na thuiskomst aan onze fansite toevertrouwen. 

Opstelling FC Groningen tegen PEC Zwolle:
Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Antonia, Kieftenbeld, Hiariej, Chery; Hoesen, De Leeuw

Bankbezetting:
Van der Vlag, Bijl, Baas, Mahi, Lindgren, Hagenauw, Islamovic

Niet bij de selectie:
Bas, Ben Moussa, Bos, Burnet, Van der Laan, Van der Velden, Zeefuik

Vermoedelijke opsteling PEC Zwolle (bron):
Hahn; Van Polen, Sainsbury, Van der Werff, Van Hintum; Saymak, Rienstra; Lukoki, Drost, Thomas; Necid

De huidige stand, waaruit blijkt dat we PEC op drie punten kunnen zetten:

 
Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.