Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

426 gasten online


FC Groningen heeft Simon Tibbling vanmiddag  tijdens een speciale perspresentatie voorgesteld. Zijn nieuwe shirt, met rugnummer 22, werd uitgereikt door de 78-jarige Piet Fransen, clubicoon van de Trots van het Noorden (416 wedstrijden GVAV en aansluitend 68 wedstrijden FC Groningen) die drie weken geleden naar eigen zeggen nog vreesde voor zijn leven toen hij met benauwdheidsklachten naar het ziekenhuis werd gebracht. Technisch manager Peter Jeltema gaf tijdens de presentatie aan dat Tibbling een dynamische middenvelder is die centraal, links en rechts kan spelen, overal te vinden is, niet te beroerd is om mee te verdedigen en een echte loper is. Kortom - een type speler dat FC Groningen in de selectie nog miste. Hij tekende een contract tot medio 2019.

"Transfersom € 1,3 miljoen"De transfersom die FC Groningen aan het Zweedse Djurgårdens IF moet overmaken om het nog tot eind 2016 lopende contract af te kopen, is op verzoek van de Zweedse club niet bekendgemaakt, maar bedraagt volgens Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden € 1,3 miljoen.

Erwin van de Looi wil graag nog een aanvallende vleugelspeler die er direct staat
Erwin van de Looi heeft tegenover RTV Noord aangegeven nu nog graag een aanvallende vleugelspeler te willen hebben, met een lichte voorkeur voor de linkerkant. Het moet een speler zijn die de ontwikkeling van Mimoun Mahi niet in de weg staat en er dus bij voorkeur direct moet staan. Het interview met RTV Noords is verderop in dit artikel te zien.

Hans Nijland
Hans Nijland gaf na de persconferentie aan dat FC Groningen wel graag nog meer versterkingen contracteert, maar dat dat geen spelers kunnen zijn met een prijskaartje dat om de nek van Tibbling hing. Nijland bestreed de lezing van VI, dat deze week in de papieren editie schreef dat FC Groningen deze winterstop mogelijk drie Zweedse spelers gaat contracteren. De algemeen directeur gaf aan dat een nieuwe speler 'net zo goed uit Nederland of uit Tsjechië kan komen.' Ons is bekend dat FC Groningen ook in Tsjechië scout. Henk Veldmate verblijft komend weekeinde overigens in Hongarije om diverse wedstrijden te bezoeken; afgelopen week was hij in Servië. Een direct uitvloeisel hiervan was de stage van de 17-jarige Servische middenvelder Strahinja Karisic, deze week bij FC Groningen A1. Karisic geldt as een groot talent; hij liep gisteren overigens een spierblessure op in zijn bovenbeen. We zijn benieuwd of zijn stage een vervolg krijgt.

Simon Tibbling
Simon Tibbling, met o.a. zijn vader aanwezig in de Noordlease Business Corner, vertelde in prima Engels dat Fredrik Stenman, centrale verdediger bij Djurgårdens IF, hem had verteld dat FC Groningen 'good stuff' is. Hij vertelde dat de middenveldposities zes en acht zijn favoriete plekken zijn. Hij is als sinds zijn 15e in beeld bij FC Groningen, dat hem als een rasvoetballer en een liefhebber beschouwd. Simon kent de vanmiddag eveneens aanwezige Dino Islamovic, aangezien beiden voor Zweden Onder 21 uitkomen, het elftal dat zich, in tegenstelling tot Oranje Onder 21, voor het EK heeft gekwalificeerd. Het toernooi wordt komende zomer in Tsjechië gehouden. Dino wilde Simon nog vragen hoeveel assists hij van zijn landgenoot zou gaan krijgen, maar helaas was de gelegenheid om vragen te stellen net verstreken.

Simon Tibbling heeft nu vakantie, en sluit op 2 januari a.s. aan bij zijn nieuwe club. Daags erna zal hij met FC Groningen afreizen naar het trainingskamp in het Spaanse Oliva. Vandaag was hij al even in de binnenstad van Groningen; hem viel met name het grote aantal snelle fietsers op ;-)


Piet Fransen en zijn vrouw


Peter Jeltema, Hans Nijland en Simon Tibbling


Piet Fransen overhandigt Simon Tibbling zijn nieuwe shirt


Bloemen voor de vader van Simon Tibbling


Henk Hagenauw en Dino IslamovicReageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.