Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

339 gasten online

We zijn aangekomen bij de volgende etappe van de kortste weg naar Europa. In het KNVB-bekertoernooi staan deze week de achtste finales op het programma, en na uitoverwinningen bij Barendrecht en Flevo Boys worden we vanavond in onze eigen Groene Hel verwacht om FC Volendam met een offensief concept van het veld te blazen. Doorstoten naar de kwartfinales is het enige dat telt, bij voorkeur met een lekkere pot voetbal.

Aan de aanvallende voorbereidingen op het trainingsveld en de opstelling zal het niet liggen - die beloven veel goeds, heel veel goeds. Komt allen!!

De maand december is ons op bekergebied niet goed gezind. Zo verloor het toen nog door Robert Maaskant, vanavond in de Euroborg aanwezig, getrainde FC Groningen op 20 december 2012 met 3-0 van ajax en op 19 december 2013 stond er tegen N.E.C. een 0-1 uitslag op de borden. De Trots van het Noorden was in shock door het overlijden van clubicoon Martin Koeman, maar had desondanks niet hoeven te verliezen. Een stortvloed aan kansen werd gemist, waarna de uitschakeling een feit was. 

Wat ons betreft wordt het vanavond de allerhoogste tijd om in Europees verband te overwinteren, iets wat ons voor het laatst in het seizoen 2010-2011 is gelukt. Het bekersprookje was toen echter al in januari voorbij, na 3-2 nederlaag bij FC Utrecht. Doelpunten van Tim Matavz en Andreas Granqvist waren onvoldoende om ook een ronde later in de koker te mogen zitten.

Wie denkt aan bekerwedstrijden tussen FC Groningen en FC Volendam, die denkt onmiddellijk aan 22 december 2005. De allerlaatste wedstrijd die in het Oosterpark is gespeeld zullen wij nooit meer vergeten Graag blikken we nog even terug op de geweldige sfeer rond deze wedstrijd:

En met dank aan FCG Stats - deze mannen waren er die avond aan de kant van FC Groningen bij:
Bas Roorda, Paul Matthijs, Gijs Luirink, Arnold Kruiswijk, Antoine van der Linden, Rasmus Lindgren (46' Stefano Seedorf), Danny Buijs (*), Evgeniy Levchenko (69' Mathias Florén), Koen van de Laak, Glen Salmon (*) (59' Erik Nevland), Yuri Cornelisse (*)

(*): doelpuntenmakers

Vanavond tellen even geen sentimenten. Kop d'r veur - schreeuw de FC naar de volgende ronde!

Vermoedelijke opsteling FC Groningen:

Mahi - De Leeuw - Hoesen - Antonia
Chery
Kieftenbeld
Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hiariej
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Payne, Burnet, Lindgren, Van der Velden, Islamovic, Arias

1/8e finales dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 december 2014:
8 wedstrijden (16 winnaars 3e ronde)

1/4e finales dinsdag 27, woensdag 28 en donderdag 29 januari 2015:
4 wedstrijden (8 winnaars 1/8e finales)

1/2e finales dinsdag 7, woensdag 8 of donderdag 9 april 2015:
2 wedstrijden (4 winnaars 1/4e finales)

Finale zondag 3 mei 2015, 18.00 uur:
Winnaar van eerst gelote halve finalewedstrijd wordt als thuisspelend team in de finale aangemerkt.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.