Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

302 gasten online

Er is duidelijkheid over de toekomst van Albert Rusnák: de 20-jarige Slowaak speelt met ingang van 1 januari a.s. voor FC Groningen! Dit meldt de Trots van het Noorden op de officiële clubsite. Rusnák, op dit moment door Manchester City aan SC Cambuur verhuurd, tekent bij FC Groningen een contract met een looptijd van drieënhalf jaar. De verbintenis loopt derhalve tot medio 2018. Op verzoek van de Britten doet FC Groningen geen mededelingen over de transfersom, benodigd om het nog tot medio 2015 lopende contract van Albert Rusnák met Manchester City af te kopen.

Ook Manchester Evening News bericht over de overgang van Albert Rusnák naar FC Groningen.

SC Cambuur-watcher Henk Albers meldt dat FC Groningen 'naar verluidt' een transfersom van ca. € 550.000 aan Manchester City dient over te maken.

Het als een eigenwijs en slecht verliezer overkomende sc Heerenveen lijkt overigens niet onder de indruk van het persbericht van FC Groningen. VI.nl schrijft: "Aan het getouwtrek leek donderdag een einde te komen: FC Groningen maakte het aantrekken van Rusnák bekend. Daar is in de rest van het noorden van Nederland echter met gefronste wenkbrauwen op gereageerd. Heerenveen heeft donderdagavond bijvoorbeeld nog contact met Manchester City en hoopt in dat gesprek de laatste stand van zaken te horen. De Friezen menen nog altijd in de race te zijn voor de handtekening van Rusnák. Ook Cambuur weet officieel nog niets over de toekomst van zijn spelmaker."

FC Groningen licht het volgende toe:

Manchester City wilde het komende zomer aflopende contract van de Slowaak verlengen, maar de speler zelf had daarin geen trek. Daarop is FC Groningen in onderhandeling gegaan met Manchester City en dit resulteerde deze week in een akkoord tussen beide clubs.

Daarop zijn de speler en zaakwaarnemer uitgenodigd voor een gesprek in Euroborg, onder andere met de technische staf van FC Groningen en heeft er een medische keuring plaatsgevonden in Groningen. Dit alles heeft de afgelopen dagen uiteindelijk geleid tot een drieënhalf-jarige overeenkomst. Het is gebruikelijk dat FC Groningen een nieuwe speler presenteert aan pers en relaties van de club, maar omdat zowel FC Groningen als Cambuur – de huidige club van Rusnak – zaterdagavond nog belangrijke competitieverplichtingen heeft, stelt de Trots van het Noorden deze perspresentatie uit tot een nader te bepalen geschikt moment in het nieuwe jaar.

Albert Rusnák zal per 1 januari 2015 aansluiten bij zijn nieuwe club, en ongetwijfeld drie dagen later samen met de rest van de selectie van FC Groningen in het vliegtuig stappen. FC Groningen heeft nl. vanaf 4 januari a.s. een trainingskamp in Oliva belegd.

Erwin van de Looi gaf na de presentatie van Simon Tibbling tegenover RTV Noord aan toen ook nog graag een aanvallende vleugelspeler te willen hebben, met een lichte voorkeur voor de linkerkant. Het moet een speler zijn die de ontwikkeling van Mimoun Mahi niet in de weg staat en er dus bij voorkeur direct moet staan, aldus Van de Looi op 28 novenber jl. Rusnák zal niet volledig in dit functieprofiel passen, maar wij verwachten niet dat FC Groningen na het contracteren van Albert Rusnák nog steeds een aanvallende vleugelspeler aan de selectie wil toevoegen.

Albert Rusnák kon wel eens de beoogde vervanger zijn van Tjaronn Chery, de smaakmaker van het middenveld van FC Groningen die o.i. aan zijn laatste seizoen bij FC Groningen bezig is, en de feestdagen overigens in Dubai doorbrengt. Wat ons betreft mondt Tjaronns exotische uitstapje met kerst niet uit in een transfer die al in de winterstop zijn beslag krijgt.

"FC Groningen voorlopig uitgewinkeld; rond Tjaronn Chery speelt nu niets concreets"

Elwin Baas van RTV Noord meldt dat de komst van Albert Rusnák volgens FC Groningen niets te maken heeft met een snel vertrek van Tjaronn Chery: "Op dit moment wordt er aan geen enkele speler van de FC concreet getrokken. Uiteraard moet de transferperiode nog beginnen." Volgens Baas is FC Groningen na het aantrekken van Simon Tibbling en Albert Rusnák voorlopig uitgewinkeld (1, 2, 3).

Het contract van Tjaronn Chery met FC Groningen loopt overigens tot medio 2016; de FC bezit een eenzijdige optie om de verbintenis met één seizoen te verlengen.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.