Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

90 gasten online

Vanavond komt er aan minstens één reeks een einde. FC Dordrecht pakte dit seizoen in de acht gespeelde thuiswedstrijden nog geen enkel punt, terwijl de Trots van het Noorden in alle op kunstgras gespeelde Eredivisiepotten de bietenbrug opging: de exercities tegen ADO, Cambuur en PEC liepen zonder uitzondering uit op puntloze tranendallen. Wij zetten onze centen vanavond op een klinkende zege van de bezoekers, waardoor FC Groningen met een lekker gevoel de winterstop zal ingaan.

Cambuur-trainer Henk de Jong heeft vanavond voor de camera's van FOX Sports opnieuw verklaard dat Albert Rusnák na de winterstop voor FC Groningen zal spelen.

Opstelling FC Groningen:

Padt; Kappelhof, Botteghin, Van der Laan, Van Nieff; Antonia, Kieftenbeld, Hiariej, Chery; Hoesen, De Leeuw
Bank: Van der Vlag, Burnet, Islamovic, Mahi, Lindgren, Payne, Van der Velden

Opstelling FC Dordrecht:
Kurto, Fortes, Haddad, Peersman, Ojo, Lieder, Ten Voorde, Van Overeem, Van Haaren, Koolwijk, Lima
Bank: Te Loeke, Ekong, Meulens, Gosens, Alesic, Ver, Toure

Eerder vandaag schreven we al het volgende:

Grunn weet zich in het stadion (dat met elke nieuwe sponsor wisselt van naam maar voor ons altijd De Krommedijk zal heten) gesteund door 228 trouwe aanhangers; wat ons betreft zijn zij getuige van het 13e hoofdstuk in de geschiedenis van de 15 eerder tussen beiden in Dordrecht gespeelde ontmoetingen, die voorzag in 12 overwinningen voor het Groningse groen-wit.

De vorige onderlinge ontmoeting dateert alweer van 14 jaar geleden, aldus het onvolprezen statistische bolwerk FCG Stats. Hans Visser, Paul Janssen en Gregoor van Dijk schoten FC Groningen op 1 mei 2000 naar een 3-1 overwinning, in een wedstrijd waarin Abilio Maximiano een basisplaats had en gaandeweg het duel werd vervangen door Tony Alberda, om even een beeld van de toenmalige selectie van hoofdtrainer Jan van Dijk te scheppen.

Diezelfde Jan van Dijk incasseerde op 23 september 1999 met zijn equipe een 5-0 zeperd in hetzelfde stadion, maar dit pak slaag, het grootste uit de historie, laten wij gaarne onvermeld. Dit geldt niet voor de magistrale 1-6 die op 13 mei 1979 op de Krommedijkse borden prijkte. Trefzekere goudhaantjes waren Leen Swanenburg (3x), Henk Veldmate (2x) en Arie Romijn; trainer Theo Verlangen stuurde een slordige 35 jaar geleden de volgende spelers het veld in:

Azing Griever, Harry Rooseboom (Anne Mulder), Sip Bloemberg, Walter Waalderbos, Theo Keukens (Henk Oosterwold), Jack van Loon, Henk Veldmate, Erwin Koeman, Eddy Bakker, Arie Romijn, Leen Swanenburg


Harry Roooseboom
, in het enige seizoen dat hij voor FC Groningen speelde ('78-'79)
van de 
partij in FC Groningen - FC Dordrecht (6-1) en FC Dordrecht - FC Groningen (1-6) 

Genoeg historisch geleuterd. FC Groningen zal vanavond moeten winnen om dicht bij de op play-offs rechtgevende plekken te blijven staan. Kortom - erop en erover! Forza Grunn!

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:
De Leeuw - Hoesen
Mahi - Chery - Kieftenbeld - Antonia
Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hiariej
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Burnet, Payne, Lindgren, Van der Velden, Van der Laan, Islamovic

Niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Bos, Hateboer, Zeefuik

Foto's Fan Tour:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.