Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

89 gasten online


De selectie van FC Groningen, die van zaterdag 3 januari tot zaterdag 10 januari 2015 een trainingskamp in het Spaanse Oliva zal beleggen, kent wat ons betreft één verrassing. Juninho Bacuna, 17-jarige aanvaller FC Groningen A1, is nl. één van de 25 spelers die zijn uitverkoren, zo meldt FC Groningen op de clubsite. Ook zijn ploeggenoot Roland Baas is van de partij; van Jong FC Groningen zullen Wieger Sietsma en Desevio Payne in het vliegtuig stappen. Jafar Arias en Glenn Bijl zitten niet bij de groep.


Nieuwe aanwinsten Albert Rusnák en Simon Tibbling mogen zich eveneens op de Spaanse zon verheugen.

"Juninho Bacuna komt in aanmerking voor een contract"

Wim Masker schrijft in de Groninger Gezinsbode dat Juninho Bacuna, die nu nog op amateurbasis bij FC Groningen speelt, in aanmerking komt voor een contract. Meestal betekent dit dat een andere club het vizier op de speler in kwestie heeft gericht, zoals onlangs bij Keziah Veendorp het geval was. Veendorp kreeg vervolgens een contract bij FC Groningen om te voorkomen dat hij gratis de deur zou uitlopen, maar de verdediger is inmiddels in zijn ontwikkeling voorbijgestreefd door de nog contractloze Roland Baas.

Opvallend: van het trio contractspelers van de beloften (Noureddine Boutzamar, Arjen Hagenauw en Burak Saban) gaat niemand mee naar Spanje.

Van de hoofdmacht blijven de twee geblesseerden, Nick Bakker en Tom Hiariej, in Nederland achter, alsmede de alleen nog op de loonlijst voorkomende maar verder boventallige Género Zeefuik.

Tom Hiariej heeft afgelopen zaterdag in het duel tegen FC Dordrecht zijn arm gebroken. De breuk is zondag in het ziekenhuis nader onderzocht; FC Groningen heeft echter nog niet gemeld wat het resultaat van dit onderzoek is en hoe lang Tom naar verwachting niet inzetbaar zal zijn.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.