Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

113 gasten online

 
In de Groninger Gezinsbode van deze week gaat Wim Masker in op de spelers (A- en B-selectie) met een aflopend contract. Het betreft maar liefst 14 stuks. Vier van hen worden op dit moment verhuurd aan andere ploegen. Het gaat om Stefan van der Lei (FC Emmen), William Troost-Ekong (FC Dordrecht), Ron Janzen (SC Cambuur) en Paco van Moorsel (N.E.C.). Volgens Masker wil FC Groningen voor Stefan van der Lei een andere club zoeken aan wie hij komend seizoen verhuurd kan worden.

In zijn aflopende contract zit een eenzijdig door de club te lichten van nog een seizoen; als het aan de Trots van het Noorden ligt wordt die optie gelicht en speelt de 21-jarige Van der Lei komend seizoen op huurbasis bij een andere club. Bij FC Emmen is hij tweede keus achter Marko Meerits; dit komt de ontwikkeling van hem niet ten goede. FC Emmen heeft immers geen beloftenelftal, en Van der Lei doet dus al maandenlang geen wedstrijdritme op.

Masker vermoedt dat van de overige verhuurde spelers na dit seizoen vrijwel zeker afscheid genomen gaat worden, aangezien zij het ook op een lager niveau niet kunnen waarmaken. In het contract van Ekong zit een optie om de verbintenis met nog eens twee seizoenen te lichten, maar het lijkt er dus op dat deze niet wordt gelicht. Een andere optie is dat FC Groningen de optie wél licht, maar dan met het doel om de transferrechten veilig te stellen. Dat dit geen garantie is voor succes bleek uit het lichten van de optie in het contract van Emil Johansson.

De volgende contracten lopen eveneens aan het einde van dit seizoen af:

A-selectie:
Peter van der Vlag (optie tot medio 2016)
Nick Bakker
Hilal Ben Moussa
Tom Hiariej
Nick van der Velden
Yoëll van Nieff
Henk Bos

B-kern:
Noureddine Boutzamar (optie tot medio 2016)
Burak Saban (optie tot medio 2016)
Arjen Hagenauw

De komende maanden zal ongetwijfeld duidelijk worden welke verbintenissen FC Groningen graag wenst te verlengen.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.