Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

248 gasten online

 
Afgaande op dit bericht vertrekt de 19-jarige Dominik Mašek, Tsjechische aanvallende middenvelder van het tweede elftal van Hamburger SV, a.s. zondag naar Groningen. Het is de bedoeling dat hij bij de Trots van het Noorden een vijfdaagse stage afwerkt; geschreven wordt zelfs dat Masek deze maand wellicht zelfs door FC Groningen wordt gecontracteerd als beide clubs tot overeenstemming komen.

Inmiddels heeft FC Groningen het bericht op de clubsite bevestigd. De Trots van het Noorden schrijft: "Van maandag 12 tot en met zaterdag 17 januari is de Tsjech Dominik Masek op stage bij FC Groningen. De 19-jarie Tsjechische jeugdinternational is een linksbenige middenvelder die ook aanvallend op de vleugels uit de voeten kan. Hij is afkomstig van het Tsjechische 1. FK Pribram. Masek speelt sinds drie jaar bij Hamburger SV en maakt momenteel onderdeel uit van de onder-23 ploeg van de Duitse club die uitkomt in de Regionalliga Nord."
 

Stage Dominik Masek beëindigd; mogelijk in toekomst opnieuw proefperiode

FC Groningen schrijft op donderdag 15 januari 2015 op de clubsite dat de stage van de Tsjechische proefspeler is beëindigd. De FC schrijft: "Onder meer door wijzigingen in het programma van Jong FC Groningen en de competitiewedstrijd van het eerste elftal op vrijdagavond tegen ajax, werd het resterende trainingsaanbod van Masek in Groningen te mager en te beperkt." FC Groningen bekijkt nog of Masek in een later stadium voor een nieuwe stage in aanmerking komt.

Op vrijdag 9 januari 2015 schreven wij al het volgende:

Masek speelt sinds 27 januari 2012 voor HSV. Hij werd op 10 juli 1995 in Pribram geboren, 1,72m lang en speler van Tsjechië Onder 20. Hij staat nog tot medio 2015 bij HSV onder contract. Hij kan als aanvallende middenvelder spelen, maar ook centraal in een iets minder aanvallende rol; ook op de positie van linker vleugelaanvaller kan hij volgens Transfermarkt uit de voeten. In mei 2011 was hij als 15-jarige de jongste debutant in de hoogste Tsjechische divisie. Hij speelde toen nog voor 1. FK Pribram. Meer over hem is in dit artikel van CZWFootball te lezen.

Wij zullen komende week zijn verrichtingen op het trainingsveld met een geïnteresseerde blik volgen!

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.