Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

185 gasten online

 
Wat gaan we deze transfer window nog beleven? Nota bene FC Groningen zelf meldt op de clubsite dat er nog niet nader bekendgemaakte buitenlandse belangstelling is voor Michael de Leeuw. Om deze reden zal de clubtopscorer vanmiddag niet meedoen in de oefenwedstrijd tegen KAA Gent. Michael de Leeuw heeft FC Groningen verzocht medewerking aan een transfer te verlenen. Volgens de FC is een vertrek van De Leeuw nog geen gelopen koers, maar er moet wel met een transfer rekening worden gehouden. FC Groningen zal een substantieel bod op De Leeuw, die dit seizoen negen competitiegoals scoorde, serieus bekijken.

 
"FC Groningen vindt ook verhoogde bod van Jiangsu op Michael de Leeuw onvoldoende"

Michael de Leeuw: "Een transfer is dichtbij"

Lees onderaan het artikel wat Hans Nijland en Michael de Leeuw op zaterdag 10 januari 2015 over de eventuele transfer naar China te zeggen hebben. Inmiddels hebben we ook een interview van RTV Noord met De Leeuw toegevoegd.

Op vrijdag 9 januari jl. schreven we al het volgende:

FC Groningen schrijft: "De Leeuw heeft de club verzocht mee te werken aan een eventuele tussentijdse overgang. FC Groningen heeft de speler laten weten een substantieel bod serieus te zullen bekijken. In verband met deze transferperikelen hebben speler en club in onderling overleg besloten om De Leeuw buiten de wedstrijdselectie te laten voor het oefenduel met KAA Gent."

Reactie Erwin van de Looi
"Michael geeft aan dat hij er met z’n hoofd niet helemaal bij is en dan is het beter daar verstandig mee om te gaan. Het is voor niemand goed als een speler met zijn gedachten ergens anders is, terwijl je van je ploeg een bepaald strijdplan verwacht. De speler kan dan wellicht niet brengen wat van hem verwacht mag worden, is niet optimaal geconcentreerd. Het is jammer, maar het is nu eenmaal zo. We gaan zien hoe een en ander zich de komende dagen gaat ontwikkelen. Voor het geval De Leeuw tegen Ajax ook niet inzetbaar zou zijn, willen we natuurlijk wel een concreet ‘plan B’ uitproberen."

"Chinese club heeft op Michael de Leeuw geboden"
Volgens het Dagblad van het Noorden is het een Chinese club die op Michael de Leeuw heeft geboden. Hans Nijland wil tegenover Voetbal International niet zeggen om welke club het gaat. "Maar er is al wel een bod gedaan, dat is echter nog niet goed genoeg. Wij moeten ons namelijk direct weer kunnen versterken. De komende dagen wordt het heel spannend, want dit is geen zaak die weken mag gaan slepen."

"Jiangsu Guoxin-Sainty F.C. wil Michael de Leeuw"
Later meldde het Dagblad van het Noorden dat het Jiangsu Guoxin-Sainty F.C. is dat op Michael de Leeuw heeft geboden. Inderdaad, dezelfde club die de pijlen ook al op Tjaronn Chery had gericht.


Stand van zaken zaterdag 10 januari 2015

 

"FC Groningen vindt ook verhoogde bod van Jiangsu Guoxin-Sainty F.C. op Michael de Leeuw onvoldoende"
Hans Nijland komt op zaterdag 10 januari 2015 in De Telegraaf aan het woord. De Leeuw heeft de clubleiding verzocht mee te werken aan een lucratieve transfer naar het China.

Nijland: "Daardoor hebben we de deur, en dat zeg ik met klem, op een kier gezet. Hij is onze clubtopscorer. Het verhoogde bod dat we tot nu hebben ontvangen, geeft alleen nog geen reden om door te pakken. We wachten dan ook af, maar willen wel snel duidelijkheid, zodat we ook op ons plan B kunnen overschakelen."

Michael de Leeuw: "Een transfer is dichtbij"
Michael de Leeuw zelf komt zaterdag in het Dagblad van het Noorden aan het woord, en uit alles blijkt dat hij wel heel erg graag uit Groningen vertrekt. "Iedereen wil graag naar een club in de Bundesliga of de Premier League, maar ik ben 28 en als je op die leeftijd bent gekomen, weet je dat dat niet meer gaat gebeuren. Als er dan een andere mooie mogelijkheid langs komt, wil je daar naar toe. Natuurlijk kan ik in China goed verdienen en ik vind het ook een mooi avontuur. Ik heb begrepen dat FC Groningen zich soepel zal opstellen. Ik weet nog niet heel veel van die club. Een transfer is wel dichtbij, maar het is nog niet zo ver dat ik al research heb gedaan."

Interview RTV Noord met Michael de Leeuw

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.