Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

102 gasten online

 
Erwin van de Looi was vanochtend te gast in het radioprogramma Noord Sport van RTV Noord. De hoofdtrainer van FC Groningen gaf aan dat Michael de Leeuw in China een 'financieel ongelofelijke klapper' kan maken, en dat FC Groningen alleen uit menselijk aspect aan een transfer wil meewerken. Hij zegt echter dat FC Groningen zich niet soepel zal opstellen, zoals Michael de Leeuw wel beweert. "De Leeuw is nog lang niet weg", aldus Van de Looi, die eraan toevoegt dat FC Groningen veel meer kan ontvangen dan de prijs die de FC medio 2012 voor hem heeft betaald (€ 125.000, red.)

 

"FC Groningen hoorde niets meer van Jiangsu na doorgeven vraagprijs;
Hans Nijland denkt dat Michael de Leeuw tegen ajax speelt"

Lees onderaan het artikel meer over de stand van zaken van zondagavond 11 januari 2015.

Eerder vandaag schreven we al het volgende:

Toen Erwin van de Looi voor het eerst geconfronteerd werd met de Chinese belangstelling voor De Leeuw was zijn eerste reactie: onbespreekbaar, vanwege de specifieke kwaliteiten die Michael de Leeuw bezit. Inmiddels wil FC Groningen onder bepaalde voorwaarden echter wel meewerken aan een transfer.

De trainer van FC Groningen vertelde dat de Trots van het Noorden het geld niet zomaar in een vervanger zal stoppen. Als de gewenste vervanger niet gecontracteerd kan worden gaat hij verder met de huidige groep, die volgens hem ook scorend vermogen bevat, al scoorde FC Groningen in de eerste seizoenshelft slechts 19 keer, met negen treffers van De Leeuw. Een met De Leeuw vergelijkbare goalgetter zit er in de rest van de selectie echter niet, aldus Van de Looi. "Het zal een lastig te leggen puzzel worden", aldus de coach. Op de naam van Vincent Janssen van Almere City FC als beoogde vervanger wilde De Looi niet ingaan.

Erwin van de Looi over Danny Hoesen
Van de Looi ging ook in op het presteren van Danny Hoesen. De spits, een half seizoen geleden de eerste beoogde vervanger van Richairo Zivkovic, scoort volgens Van de Looi minder vaak (in 19 officiële wedstrijden één keer in de competitie en twee keer in de beker, red.) vanwege twee redenen:

1. Danny Hoesen is een ander type spits dan Richairo Zivkovic. Hoesen voetbalt meer mee; hiervan heeft Michael de Leeuw ook geprofiteerd.

2. Danny Hoesen heeft niet genoeg drive naar de goal toe gehad. Hierin moet hij zich ontwikkelen. Hij moet perse 'in de 16' willen zijn.

Erwin van de Looi had meer verwacht van het aantal doelpunten dat Hoesen zou scoren, maar geeft aan dat we meer geduld met hem moeten hebben. Staf en speler werken keihard, aldus Van de Looi. "Filip Kostic liet in zijn eerste seizoen 0,0 zien", zo vergeleek hij in onze ogen toch wel appels met peren. Kostic was een stuk jonger en kwam uit een geheel andere cultuur, daar waar Hoesen al de nodige ervaring, ook in Nederland, met zich meebracht. Bovendien deed Robert Maaskant in het seizoen 2012-2013 slechts zeven maal op een beroep op de jonge Serviër, waarvan zes maal als invaller, daar waar Danny Hoesen voor de trainersstaf al een half seizoen onomstreden in de basis is.

Vooruitblik tweede seizoenshelft
Volgens de trainer is de beker het belangrijkste, "als je die kunt winnen." Grootste voordeel is dat je na het winnen van de beker meteen in de groepsfase van de Europa League instroomt en van de voorrondes af bent. Het winnen van de play-offs is ook een prijs, "maar als je met de beker in handen staat is dat net even wat anders." De wedstrijd tegen Vitesse is natuurlijk een uitdaging, "maar wij kunnen thuis van iedereen winnen."

In de eerste seizoenshelft zijn evenveel punten vergaard als halverwege vorig seizoen, en ook het aantal gecreëerde kansen was in zijn ogen voldoende. "We hebben alleen te weinig gescoord, en moeten dus effectiever met de kansen omgaan."

Erwin van de Looi over Simon Tibbling
Tibbling liet in het Spaanse trainingskamp een goede indruk achter. Hij is meteen geaccepteerd door de spelersgroep, die al na één training zag dat de Zweed wel wat in huis heeft. Hij is net als de andere nieuwe aanwinst, Albert Rusnák, wedstrijdfit om tegen ajax in de basis te starten; of Simon Tibbling vrijdag tegen ajax daadwerkelijk aan de aftrap zal staan wilde Van de Looi echter nog niet prijsgeven. Hij omschreef Tibbling als een allround middenvelder die zowel verder naar achteren kan spelen als ook met zijn drive vanuit de verdediging naar voren kan versnellen, zowel met als zonder bal. Hij kan bovendien centraal, links en rechts spelen.

 

"FC Groningen hoorde niets meer van Jiangsu na doorgeven vraagprijs;
Hans Nijland denkt dat Michael de Leeuw tegen ajax speelt"

Het Dagblad van het Noorden meldt op zondag 11 januari 2015 dat FC Groningen niets meer van de Chinese club Jiangsu heeft vernomen nadat het twee dagen geleden (vrijdag) de prijs die de FC voor Michael de Leeuw wil ontvangen aan Jiangsu heeft doorgegeven. De krant vult aan dat Hans Nijland ervan uitgaat dat Michael de Leeuw er vrijdag tegen ajax gewoon bij is (1, 2).

Stilte voor de storm?

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.