Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

349 gasten online

Mike Zonneveld keert na dit seizoen terug naar PSV

FC Groningen heeft de gehuurde Mike Zonneveld laten weten volgend seizoen geen gebruik meer te willen maken van zijn diensten. Zonneveld zal daarom na het lopende seizoen terugkeren naar Eindhoven, waar hij nog een contract tot de zomer van 2011 heeft. Hiermee komt een einde aan een voor beide partijen onbevredigend verlopen huurperiode. Mede door blessures heeft Mike Zonneveld maar vijf volledige wedstrijden voor de Trots van het Noorden gespeeld. In de 22 wedstrijden waarin hij in totaal in actie kwam, wist hij niet voor Groningen te scoren. 

 

Tijdens de laatste transferperiode probeerde FC Groningen de vacante positie van linkermiddenvelder met de Fin Tim Sparv op te vullen. Sparvs toenmalige club, het Zweedse Halmstads BK, was echter in een hevige degradatiestrijd verwikkeld en meende Sparv niet te kunnen missen. Een transfer tijdens het lopende seizoen was voor Halmstads daarom onbespreekbaar, en Groningen moest tot de winterstop op de komst van Sparv wachten. FC Groningen ging vervolgens op zoek naar een linkermiddenvelder, die het als 'tussenoplossing' aan de selectie kon toevoegen. De keuze viel uiteindelijk op Mike Zonneveld, die weliswaar bij PSV op een zijspoor was beland, maar waarvan toch gedacht werd dat hij voor FC Groningen zeker van toegevoegde waarde zou zijn.

 

Zonneveld bleek in een minder goede conditie te verkeren dan gedacht en had behoorlijk wat tijd nodig om de conditionele achterstand weg te werken. Ook had hij last van een aantal blessures, waardoor hij ook nu alweer een tijdje niet aan spelen is toegekomen. Dat FC Groningen aan het einde van het seizoen alweer afscheid gaat nemen van Zonneveld, komt dan ook niet als een verrassing. Groningen heeft ook nooit de intentie gehad om langer dan dit seizoen gebruik te maken van de diensten van Zonneveld. Dit blijkt al uit het feit dat Groningen tijdens de onderhandelingen met PSV geen optie tot koop had bedongen. De selectie aanvullen tot aan de komst van Tim Sparv was het enige doel.

 

Toch zullen zowel Groningen als ook Mike Zonneveld meer van deze huurperiode hebben verwacht. Ook bij PSV zal voor Zonneveld geen plek meer in de selectie zijn. Wij wensen hem dan ook heel veel succes bij de zoektocht naar een andere mooie club.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.