Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

97 gasten online

 
De toekomst van Michael de Leeuw lijkt nog altijd bij FC Groningen te liggen. Technisch manager Peter Jeltema laat vandaag tegenover Voetbal International weten dat het door het Chinese Jiangsu uitgebrachte bod in de ogen van de Groningers onvoldoende is - woorden die Hans Nijland eerder ook al ventileerde. Jeltema: "Michael wil graag een buitenlands avontuur. Daarom hebben we de deur op een kier gezet. Maar tussen wat wij willen hebben en wat zij hebben geboden, zit nog een te groot verschil. Vervanging van een speler in de winterstop kost altijd geld en wij zullen echt een directe versterking moeten halen. Daarom moet het bod echt goed zijn als we willen meewerken."

 

Peter Jeltema op woensdag 14 januari 2015: "Niets meer gehoord van Jiangsu over Michael de Leeuw"

Lees onderaan het artikel de onveranderde stand van zaken van woensdag 14 januari 2015.

Op dinsdag 13 januari 2015 schreven wij al het volgende:

VI schrijft dat FC Groningen inmiddels bij Almere City FC naar Vincent Janssen heeft geïnformeerd. Jeltema: "Maar wij kregen van zijn club te horen dat hij in deze transferperiode absoluut niet weg mag." Ook dit was al bekend. Jl. zaterdag liet Jeltema tegenover het Dagblad van het Noorden nl. al het volgende weten: "Wij hebben in een eerder stadium al eens naar hem geïnformeerd. Behalve bij de top-3 staat Vincent Janssen bij alle eredivisieclubs in de belangstelling, maar hij mag niet weg. Het is wel een jongen die bij ons zou passen."

In het Dagblad van het Noorden gaf Hans Nijland op maandag 12 januari jl. nog aan dat de FC zaterdag een paar keer contact heeft gehad met Edwin Olde Riekerink, de zaakwaarnemer van Michael de Leeuw, en dat de club gisteren ook even rustig met Michael zelf aan tafel zou schikken. Jiangsu had vrijdag om 16:30 uur een verhoogde bieding op De Leeuw uitgebracht; een half uur later zette FC Groningen de gewenste prijs op de mail richting China. Daarna heeft FC Groningen niets meer van Jiangsu vernomen. Nijland: "Jiangsu wilde uiterlijk zaterdag 10 januari uitsluitsel en heeft het ultimatum dat het gesteld had zelf laten verlopen."

Ultimatums zijn nergens zo rekbaar als in het betaalde voetbal. Het lijkt ons verstandig een slag om de arm te houden en niet te vroeg te juichen.

 

Peter Jeltema op woensdag 14 januari 2015: "Niets meer gehoord van Jiangsu over Michael de Leeuw"

Peter Jeltema laat tegenover RTV Noord het volgende weten: "Jiangsu heeft vorige week een bod bij ons neergelegd dat wij hebben afgewezen. Wij hebben vervolgens aangegeven wat wij voor De Leeuw willen ontvangen. Sindsdien hebben wij niets meer gehoord."

Jeltema geeft richting RTV Noord aan dat Michael de Leeuw goed met de situatie omgaat: "Michael heeft aangegeven graag naar Jiangsu te vertrekken, maar begrijpt ons standpunt ook. We hebben continu goed contact met elkaar en Michael gedraagt zich zeer professioneel."

Het blijft o.i. overigens opmerkelijk dat FC Groningen op de clubsite naar buiten is getreden over de Chinese interesse in Michael de Leeuw.

Gerelateerde artikelen:

11-01-2015 Erwin van de Looi: "Michael de Leeuw is nog lang niet weg; FC Groningen stelt zich niet soepel op"
09-01-2015 Buitenlandse belangstelling voor Michael de Leeuw
09-01-2015 "FC Groningen geïnteresseerd in Vincent Janssen, topscorer van Almere City FC"

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.