Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

146 gasten online

 
Onder de bezielende leiding van Reinold 'Poedel' Wiedemeijer zal FC Groningen vanavond in de gehate arena trachten de volle buit mee naar Stad en Ommeland te nemen. De laatste drie keer dat dhr. Wiedemeijer bij een competitieduel van de Trots van het Noorden op het wedstrijdformulier prijkte, wapperde hij met evenzovele rode kaarten, dus het zou maar zo kunnen dat er na 90 minuten een gedecimeerd Gronings team staat.

Kijk verderop voor de opstellingen!

Opstelling FC Groningen:
Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet; Rusnák, Tibbling, Kieftenbeld, Chery; De Leeuw, Antonia
Bank: Van der Vlag, Van der Laan, Van Nieff, Lindgren, Van der Velden, Mahi, Hoesen

Opstelling ajax:
Cillessen; Van Rhijn, Van der Hoorn, Moisander, Riedewald; Klaassen, Serero, Andersen; Schöne, Milik, Kishna
Bank: Boer, Sigthórsson, El Ghazi, Tete, Viergever, Bazoer, Zimling

Eerder vandaag schreven we al het volgende:

Er zal echter ook een ploeg staan, verbeten en collectief op jacht naar de eerste zege ooit in Amsterdam-Zuidoost!

Snel frissen we ons geheugen even op. Na 17 wedstrijden is FC Groningen op een achtste stek terug te vinden, net achter de vier op play-offs rechtgevende plaatsen. Mocht de FC uiteindelijk echter doorstoten naar de finale van de KNVB-beker, dan kon de focus rond die tijd wel eens minder op de competitie komen te liggen. Het behalen van de beker geeft immers recht op plaatsing voor de poulefase van de Europa League - het vooruitzicht alleen al bezorgt ons centimeters dik kippenvel.

Dit geldt echter ook voor de gedachte aan treurende ajacieden die vanavond na 90 minuten met lege handen staan tegen een ontketend FC Groningen dat het doel nu eens wél weet te vinden en met het aantrekken van Simon Tibbling en Albert Rusnák aan voetballend vermogen heeft gewonnen. Als Jarchinio Antonia vanavond even effectief met de kansen omgaat als deze week op het drijfnatte trainingsveld achter de Mediacentrale en de randstedelijke centrale defensie doldraait, dan zullen we Mike van der Hoorn gisteravond voor het eerst, en zeker ook voor het laatst, hebben kunnen citeren met de naar openbare dronkenschap neigende woorden 'Mijn kracht ligt in verdedigen.' Schattig.

De kraker begint vanavond om 20 uur; wij zullen live op Twitter over dit spektakel berichten. Na afloop zal op onze fansite een hopelijk euforisch wedstrijdverslag verschijnen!

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:

Antonia - De Leeuw
Chery - Kieftenbeld - Tibbling - Rusnák
Burnet - Kappelhof - Botteghin - Hateboer
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Van Nieff, Van der Laan, Lindgren, Mahi, Van der Velden, Hoesen

Niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Bos, Hiariej, Islamovic

Voor de liefhebbers: met dank aan FCG Stats tonen we graag even de opstellingen van alle door FC Groningen in Amsterdam gewonnen competitieduels, maar liefst twee in getal!

21 april 1985 ajax - FC Groningen 1-3 (doelpunten: Rob McDonald (2x), Erwin Koeman)

Harry Schellekens, Paul Mason, Adri van Tiggelen, Johan Neeskens, Anne Mulder (Karel Hiddink), Jos Roossien, Erwin Koeman, Jan van Dijk, Bud Brocken, Rob McDonald (Eddy Bosman), Johan de Kock

3 mei 1994 ajax - FC Groningen 0-2 (doelpunten: Ronald Hamming, Harris Huizingh)

Patrick Lodewijks, Ulrich Wilson, Edwin Olde Riekerink, Claus Boekweg, Ernest Faber, Joop Gall, Arjan Ebbinge, Michael Reiziger, Berthil ter Avest, Peter Brinks (Ronald Hamming), Harris Huizingh

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.