Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

352 gasten online

VVV beslist volgende week over de toekomst Gonzalo García in Venlo

VVV Venlo laat Gonzalo García en FC Groningen volgende week weten of het de optie tot koop in het contract van de Uruguyaan zal lichten en dus ook volgend seizoen van zijn diensten gebruik wil blijven maken. García verruilde in januari de groen-witte kleuren voor het zwart-geel van VVV, nadat hij bij FC Groningen herhaaldelijk met Ron Jans was gebotst en daardoor bij de Trots van het Noorden op een zijspoor was beland. VVV had op korte termijn een vervanger voor Keisuke Honda nodig, die naar CSKA Moskau was verkast, en dacht in García een waardige vervanger gevonden te hebben.

 

UPDATE: Inmiddels is bekend geworden dat VVV géén gebruik gaat maken van de optie tot koop. García zal dan ook terugkeren naar FC Groningen, mits er niet een andere club voor hem gevonden kan worden. Volgens Mario Captein, directeur voetbalzaken bij VVV, zijn zowel de prijs die in de winterstop met FC Groningen is afgesproken bij een eventuele transfer in de zomer, als ook het salaris van de geboren Uruguayaan te hoog: "Ik kan niet zeggen dat Gonzalo niet van waarde is geweest, maar het is nu ook weer niet zo dat we hem coute que coute willen vastleggen. Zeker niet gezien de prijs die daar tegenover staat."

 

Bij VVV ging trainer Jan van Dijk ervan uit dat hem zeker zou lukken wat Verbeek bij Heerenveen en Ron Jans bij Groningen niet was gelukt: García aan het voetballen krijgen en zijn techniek gepaard laten gaan met rendement. Hij was door eerdere trainers volkomen verkeerd behandeld en Van Dijk wist zeker hoe hij García tot grootse prestaties kon brengen. Met tot nu toe drie doelpunten in twaalf wedstrijden lag het rendement van Garcia voor VVV wel wat hoger dan in zijn periode bij FC Groningen (4 doelpunten in 38 wedstrijden), maar toch blijft dit achter bij wat je van een aanvallende speler mag verwachten (Honda bijvoorbeeld scoorde maar liefst 10 doelpunten in 20 wedstrijden). Nu het seizoen er bijna op zit voor VVV - zij zullen geen play-offs gaan spelen en zijn na dit weekend dus uitgespeeld - is men bezig met de evaluatie. Technisch directeur Mario Captein heeft over een eventueel langer verblijf van García tegenover Voetbal International laten weten volgende week een beslissing te willen nemen. "Maar het is wel een tweezijdige optie, ook Gonzalo moet hier willen blijven. Wij hebben ons besluit nog niet genomen. Hij is een goede voetballer, maar wij moeten onze mogelijkheden op een rijtje zetten."

 

Als de technische staf van VVV nu nog niet overtuigd is van de kunsten van García, en dat kunnen wij ons goed voorstellen, dan zal een langer verblijf in Venlo er voor García vermoedelijk niet inzitten. Bovendien doen ook nog eens hardnekkige geruchten de ronde dat García zelf geenszins van plan is langer in Venlo te blijven. Hij zou alleen naar Venlo zijn vertrokken om de tijd tot het afscheid van Ron Jans te overbruggen en ervan uitgaan dat Pieter Huistra zijn talent wel op waarde weet te schatten. Hij verwacht dan ook volgend seizoen een onmisbare schakel in het Groningse elftal te zijn.

 

We zullen het zien. Volgende week wordt in ieder geval duidelijk welke kleuren hij volgend seizoen zal dragen. Een deel van de supporters zal een eventuele terugkeer van García bij FC Groningen toejuichen. En wie weet, misschien zal hij inderdaad op een andere positie (niet meer als spits!) en onder een andere trainer beter presteren. Een ander (groter) deel van de supporters wil García liever niet meer bij de FC zien spelen. Voor deze groep rest bij een negatief oordeel van VVV alleen nog maar de hoop dat er misschien een andere club bereid gevonden kan worden García voor volgend seizoen te huren of zelfs te kopen (gratis weggeven mag ook). Gezien zijn geschiedenis kon zelfs dat nog weleens lastig worden. Het contract van García bij Groningen loopt in ieder geval nog door tot de zomer van 2012. Wordt vervolgd!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.