Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

532 gasten online

 
Eindelijk! Voor het eerst in ruim een maand worden we weer eens in de Euroborg verwacht. FC Volendam was op 17 december jl. de laatste tegenstander die we de Groene Hel uit mochten jagen; het wordt dus de hoogste tijd voor een trip richting de Boumaboulevard. Aan de Trots van het Noorden de eer om de prachtige thuisreeks verder uit te bouwen. De laatste competitienederlaag in eigen huis dateert nl. van 9 maart 2014, toen Feyenoord net even te sterk was.

De eerlijkheid gebiedt ons om meteen daaraan toe te voegen dat de laatste drie thuiswedstrijden ook niet in een groen-witte overwinning eindigden: na afloop stond er steevast een 1-1 eindstand op de borden.

We mogen er vanuit gaan dat er vanmiddag twee ploegen zullen strijden voor de volle buit; het belooft dan ook een heerlijke wedstrijd te worden. FC Utrecht komt dit seizoen buitenshuis beter voor de dag dan in de eigen foeilelijke Galgenwaard, maar dankzij de kwaliteitsinjectie die de equipe van Erwin van de Looi in de winterstop heeft ondergaan moet het mogelijk zijn de gasten vanmiddag op een pak slaag te trakteren. Het zal FC Groningen woensdag met een verder versterkt zelfvertrouwen tegen het gisteravond in de pan gehakte Vitesse laten aantreden - Kuipje Kuipje Groningen Komt Eraan!

Zover is het nog niet, al volgende de thuiswedstrijden elkaar deze week in kort tempo. Vandaag gaat het om het middels een zege naderen van de top zeven, want het behalen van de play-offs is en blijft voorlopig de doelstelling van dit seizoen.

De wedstrijd eindigde vorig seizoen in een 2-0 overwinning voor FC Groningen. Dennis Higler wees al in de tweede minuut naar de strafschopstip, waarna Nick van der Velden de Euroborg in extase bracht; Richairo Zivkovic verdubbelde de score in de tweede helft. In de basis van de FC stond toen ene Timo Letschert, indertijd al rijp voor de Van Mesdag-kliniek en nog altijd een gevaar voor de samenleving. Na zijn ontslag op staande voet in Groningen zal hij vanmiddag met het schuim op de bek op het veld staan om het ongelijk van zijn vorige werkgever te bewijzen; niets lijkt een zeer snelle rode kaart en daarmee een vlotjes gedecimeerd Utrechts team in de weg te staan. Wij hebben er zin in!

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:

Antonia - De Leeuw
Chery - Kieftenbeld - Tibbling - Rusnák
Burnet - Kappelhof - Botteghin - Hateboer
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Van Nieff, Van der Laan, Lindgren, Mahi, Van der Velden, Hoesen

Vermoedelijk niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Bos, Hiariej, Islamovic

De huidige stand:

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.