Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

438 gasten online

 
Net als in mei 2014, in de aanloop naar de play-offwedstrijd tegen FC Groningen, loopt het de bij elkaar gekochte en gehuurde meute van Peter Bosz dun door de broek. Opnieuw is er door de Arnhemmers in volledige afzondering getraind, maar wat ons betreft is het resultaat vanavond hetzelfde als op die betreffende 7e mei. Door een doelpunt van Lorenzo Burnet trok de Trots van het Noorden met 1-0 aan het langste eind - een uitslag die vanavond goed zou zijn voor het doorstoten naar de halve finales van de KNVB-beker!

Diepgaande analyses over statistieken hebben weinig zin. Nog eenmaal kijkend naar de opponent van vanavond: afgelopen weekeinde werd Vitesse door de Friese dorpelingen uit Heerenveen door de gehaktmolen gedraaid, maar in de achtste finales van de beker was de uitslag van ajax - Vitesse een amper voor mogelijk gehouden 0-4. Zeg het maar.

Wij focussen ons liever op FC Groningen. Zondag werd voor de vierde maal op rij in eigen huis een puntendeling bewerkstelligd, maar met de amusementswaarde zat het in de pot tegen FC Utrecht wel snor. Er werd door de equipe van Erwin van de Looi ook vaker dan één keer gescoord, en dat was in ons eigen bastion na augustus niet meer voorkomen.

Maikel Kieftenbeld
Niet op alle posities kwam het spel helemaal uit de verf. Interessant was wat Erwin van de Looi gistermiddag tijdens het perspraatje over Maikel Kieftenbeld vertelde. Op de vraag of de trainer er wel eens over heeft gedacht om te gaan starten zonder Maikel Kieftenbeld antwoordde hij dat men alles overweegt, maar dat een balafpakker erg belangrijk is in een team. "We hebben Maikel wel eens gewisseld, maar dat was meer omdat we een extra aanvaller wilden brengen en dan haal je een controleur er sneller uit." Zo heeft de trainersstaf hem ook in Amsterdam eruit gehaald omdat de FC toen de bovenliggende partij was en men risico wilde nemen met een extra aanvaller in de ploeg. Van de Looi gaf aan er wel van te houden om risico te nemen, en hij vertelde ook altijd voor de drie punten te willen gaan. "Men zegt wel eens dat één punt soms beter is dan niets, maar zo denk ik niet." In zijn ogen onverantwoorde risico's nemen wil hij echter ook niet, zo verklaarde hij.

Twee wijzigingen in de basis
In vergelijking met zondag zal de basis op twee plaatsen wijzigen. De aan zijn enkel geblesseerde Lorenzo Burnet wordt vervangen door Yoëll van Nieff, en voorin keert Danny Hoesen terug in het elftal, nu Jarchinio Antonia twee keer heeft laten zien niet de gewenste spits te zijn.

Desevio Payne
Door de absentie van Lorenzo Burnet wordt er voor de vijfde keer in een officiële wedstrijd van FC Groningen een beroep gedaan op Desevio Payne, rechtsback van Jong FC Groningen. Tot wedstrijdminuten in het eerste leidden zijn vier eerdere nominaties niet; wie weet smaakt hem vanavond dit genoegen!


Niets is onmogelijk voor hen die willen - spandoek bij
bekerwedstrijd FC Groningen - ADO Den Haag (29 mei 2011, uitslag 5-1!)

OP NAAR DE KUIP - KOMT ALLEN!
Vanavond telt maar één ding: winnen van Vitesse. Na 90 minuten, na 120 minuten of desnoods na strafschoppen - als we op 7-9 april a.s. maar de zo vurig gewenste halve finale mogen spelen. Om de supporters die nog twijfelen om de trappen van de Euroborg vanavond te beklimmen een laatste maal te wijzen op het belang van de beker: drie keer winnen en je zit in de groepsfase van de Europa League. Kan het mooier?

Nog even het spoorboekje van de resterende bekerrondes:

1/2e finales dinsdag 7, woensdag 8 of donderdag 9 april 2015:
2 wedstrijden (4 winnaars 1/4e finales)

Teams: PEC Zwolle, FC Twente, winnaar Roda JC - Excelsior en winnaar FC Groningen - Vitesse

Finale zondag 3 mei 2015, 18.00 uur:
Winnaar van eerst gelote halve finalewedstrijd wordt als thuisspelend team in de finale aangemerkt.

OP NAAR DE KUIP! Wat in 1989 lukte, moet in 2015 ook lukken!

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:

De Leeuw - Hoesen
Rusnák - Kieftenbeld - Tibbling - Chery
Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hateboer
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Payne, Van der Laan, Lindgren, Mahi, Van der Velden, Antonia

Vermoedelijk niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Bos, Burnet, Hiariej, Islamovic

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.