Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

130 gasten online

 
Het kan niet op: voor de derde keer binnen één week mogen we de trappen van de Euroborg beklimmen voor wéér een thuiswedstrijd. Sterker nog - ook volgende week zondag worden we aan de Boumaboulevard verwacht. Tussendoor wacht ons een midweekse speelronde, waarin we op het belabberde tijdstip van donderdagavond half zeven in Almelo mogen aantreden. Maar nu eerst: Go Ahead Eagles-thuis. Prachtig affiche!

De knop zal snel omgedraaid moeten worden bij de spelers van FC Groningen. De uiteindelijk schitterende overwinning tegen Vitesse ligt ons allemaal nog helder op het netvlies, en het is verleidelijk om onszelf snel rijk te rekenen. Nog twee zeges in de beker en de FC staat in de groepsfase van de Europa League, met minimaal zes Europese klapstukken in het verschiet. Wat een weelde!

Echter - de play-offs mogen niet uit het oog worden verloren, want bekerwinst is nog altijd geen zekerheidje en dus kun je beter op twee fronten blijven meestrijden. En na een lawine aan gelijke spelen (de laatste vier thuiswedstrijden eindigden onbeslist) staan we twee plaatsen achter dit doel. Immers, plek zeven is vereist om aan het play-off spektakel te mogen deelnemen, aannemende dat de bekerwinnaar niet bij de eerste vier eindigt. Gelukkig waren de Friese dorpelingen uit Heerenveen gisteravond zo vriendelijk om ons voorbeeld te volgen en twee punten in Dordrecht te laten, zodat we bij een zege tegen de Eagles weer een kleine inhaalslag kunnen slaan.

Go Ahead Eagles uit of thuis - het is een wereld van verschil. De ploeg van onze oud-spelers Foeke Booy en Marnix Kolder pakten thuis 13 punten in negen duels, maar buitenshuis was de oogst schamel: één overwinning en drie puntendelingen; de overige zes buiten Deventer gespeelde potjes gingen verloren. Overigens kunnen wij onze tegenstander wat dat betreft de hand schudden: onze score thuis versus uit is 17 punten versus acht. Is het ooit anders geweest? Met dank aan FCG Stats: FC Groningen speelde tot op heden 1.209 Eredivisieduels: 604 thuis en 605 uit. Als we voor het gemak elke overwinning met drie punten honoreren (in een grijs verleden was dit anders), dan zijn de thuis resp. uit behaalde punten in al die wedstrijden 1.001 resp. 570. Kortom - dit seizoen is eigenlijk aardig in lijn  met onze historie. We pakken thuis grofweg twee keer zoveel punten als thuis. Eenmaal buiten de provinciegrens en de kans op een resultaat is gehalveerd - sinds 1971 een jammerlijk feit.


Vorig seizoen werd vóór de wedstrijd tegen GA Eagles afscheid genomen van Luciano

Even terug naar vorig seizoen, toen we voor het eerst sinds het seizoen 1999-2000 weer eens tegen de Eagles mochten aantreden. Tjaronn Chery besliste de pot met een vroeg doelpunt in Gronings voordeel. Op het middenveld was toen een basisplaats voor Krisztian Adorjan ingeruimd. De Hongaar speelt tegenwoordig voor het Italiaanse Novara, dat in Girone A van de Lega Pro (voormalige Serie C) uitkomt. Een bedenkelijk niveau.


Krisztian Adorjan in
zijn Novara-outfit

Genoeg naar het verleden getuurd! Vanavond gaat het net als woensdag maar om één ding: winnen, en de al maanden durende ongeslagen status derhalve uitbouwen. Wat ons betreft stroomt de Euroborg vanavond ouderwets vol, en daar is alle reden voor: vanavond is de eerste en tevens laatste zaterdagavondwedstrijd! Komt allen - moge de twaalfde man weer van beslissende invloed zijn!

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:

De Leeuw - Antonia
Rusnák - Tibbling - Kieftenbeld - Chery
Van Nieff - Van der Laan - Botteghin - Kappelhof
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Hateboer, Payne, Van der Velden, Lindgren, Mahi, Islamovic

Vermoedelijk niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Bos, Burnet, Hiariej, Hoesen

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.