Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

430 gasten online

 
De op kunstgras gespeelde wedstrijden mondden dit seizoen tot nu toe zonder uitzondering uit in frustrerende tranendallen - alleen het duel bij FC Dordrecht was goed voor één luizig puntje. Maar met onze nieuwe aanwinsten in de ploeg lijkt ons de tijd rijp voor een ommekeer, ook op rubber en andere bespottelijke ondergronden. Op naar een lekkere pot voetbal in Almelo, met bij voorkeur na afloop drei punten in de knip!

De vooroordelen over het vermeende thuisvoordeel van Heracles en andere bespelers van kunstgras ten spijt: Heracles behaalde dit seizoen buitenshuis meer punten dan thuis, en dit geldt ook voor FC Dordrecht en SC Cambuur, twee andere clubs die de draak met iedereen staken en een nepondergrond in hun stadion uitrolden.

Heracles speelde afgelopen weekeinde zeker niet slecht in Alkmaar, al kocht het daarvoor gezien de 3-1 nederlaag bitter weinig. De club zag vervolgens Bel Hassani en Tannane al ruziënd wegvallen en het is maar zeer de vraag of good old Simon Cziommer en Darri de dit seizoen toch al wat krakkemikkige kar kunnen trekken.

Bij FC Groningen en zijn aanhang beginnen zich euforische stemmingen te etaleren, nu het contracteren van twee voetballend getalenteerde heren zich ook in doelpunten en punten begint uit te betalen. Het is nu zaak de poten op de grond te houden. Het kan er ondanks de kou heet aan toegaan in Almelo, maar winnen is eigenlijk pure noodzaak na de winst van Heerenveen, gisteravond tegen Feyenoord. FC Groningen wil immers ook na afloop van dit seizoen weer de play-offs in, in het geval dat het niet mocht lukken de KNVB-beker te veroveren.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen (op grond van training woensdagmiddag):

Chery - De Leeuw
Rusnák - Tibbling - Kieftenbeld - Antonia
Van Nieff - Van der Laan - Botteghin - Kappelhof
Padt

Vermoedelijke bankbezetting (op grond van training woensdagmiddag):
Van der Vlag, Payne, Hateboer, Bacuna, Van der Velden, Mahi, Hoesen

Vermoedelijk niet bij de selectie (op grond van training woensdagmiddag):
Bakker, Ben Moussa, Burnet, Islamovic, Hiariej, Lindgren

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.