Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

319 gasten online

 
Het kan niet op! Voor de vierde keer in twee weken tijd worden we in de Euroborg verwacht om de Trots van het Noorden naar de overwinning te schreeuwen. In de voorgaande twee duels lukte dit overtuigend: Vitesse en Go Ahead Eagles dropen met de staart tussen de benen af. Aan de ploeg van Erwin van de Looi de eer om ook AZ op een nederlaag te trakteren, iets wat de laatste twee edities van dit affiche ook al lukte!

Met name aan de 18e mei van het vorige jaar denken we heel erg graag terug. Het klinkende 3-0 pak slaag dat aan de Alkmaarders werd uitgedeeld was goed voor plaatsing voor de voorrondes van de Europa League; dat het Europese avontuur vervolgens uitgerekend in de Euroborg tegen Aberdeen roemloos eindigde kon niemand toen nog bevroeden.


Sfeeractie op Noord voorafgaande aan play-offduel FC Groningen - AZ, 18 mei 2014

Vanmiddag maakt met een AZ een ploeg zijn opwachting die uit bijna even goed presteert als in het eigen, door klapvee gedomineerde bolwerk. Zowel uit als thuis behaalde de ploeg van Van den Brom vijf overwinningen, en het aantal tegendoelpunten is met name in de uitduels van AZ schamel te noemen: met 12 tegentreffers in negen uitwedstrijden kunnen we rustig spreken van een lastig te nemen horde.

AZ zelf zal echter bepaald niet graag naar Groningen reizen. Van de laatste vijf in Grunn gespeelde ontmoetingen wist het slechts eentje te winnen; gevoegd bij het feit dat we tot begin maart 2014 terug moeten gaan voor de laatste Groningse thuisnederlaag in competitieverband en de conclusie is helder - op voorhand belooft de kraker tussen FC Groningen en AZ een heerlijke en enerverende pot voetbal te worden.

Beide ploegen zijn niet geheel okselfris uit de midweekse speelronde gekomen. FC Groningen zag Yoëll van Nieff en Jarchinio Antonia vroegtijdig afhaken, en bij AZ maakte Aron Jóhannsson het laatste fluitsignaal in de arena, waar ajax aan gort werd gespeeld, niet als veldspeler mee. De selecties van beide equipes zijn echter breed genoeg om dergelijke tegenslagen op te vangen. Bij de FC beidt het Mimoun Mahi de mogelijkheid om voor de derde maal als basisspeler in een officiële wedstrijd van FC Groningen zijn niet geringe kunnen te laten zien. Laat het maar zien, jong!

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:

Mahi - De Leeuw
Rusnák - Tibbling - Kieftenbeld - Chery
Kappelhof - Van der Laan - Botteghin - Hateboer
Padt


Fantastische pitch invasion na afloop van FC Groningen - AZ, 18 mei 2014

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.