Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

381 gasten online

 
Op grond van het beschikbare cijfermateriaal kan FC Groningen zich vanavond opmaken voor de eerste overwinning op vreemde bodem sinds 30 november jl., toen de Tukkers in hun eigen bolwerk op een 2-1 nederlaag werden getrakteerd. FC Groningen won nl. drie van de laatste vier onderlinge ontmoetingen op Woudestein, en de Trots van het Noorden vergaarde bovendien vier punten meer dan de Kralingers in de 22 tot nu toe gespeelde duels.

De praktijk is echter geregeld weerbarstiger dan de kale cijfers. Wat te zeggen van de invloed van kunstgras, een ondergrond waarop dit seizoen vanuit Gronings oogpunt bezien een regelrechte vloek rust.

Ga maar na: van ADO Den Haag, SC Cambuur en PEC Zwolle werd verloren, terwijl bij de momentane laagvliegers uit Almelo en Dordrecht troosteloos gelijk werd gespeeld.

Excelsior zal na de zege bij FC Twente van afgelopen zondag, een overwinning waarop helemaal niets viel af te dingen, met een aardig gevoel hebben toegeleefd naar de confrontatie met de Groningers, die op hun beurt een prima gevoel goed kunnen gebruiken als er volgende week bij de Friese dorpelingen aangetreden mag worden. Voor FC Groningen telt straks maar één ding: winnen, want anders wordt het wel een hele beste kluif om nog bij de eerste zeven te gaan eindigen. Het kon dan ook wel eens een alleraardigst potje gaan worden!

Wij zijn benieuwd hoe het controlerende middenveld voor de dag gaat komen. Met Rasmus Lindgren komt er iets meer voetbal en iets minder balverlies in de ploeg vergeleken met een basis waarin Maikel Kieftenbeld is geposteerd, en gisteren op het trainingsveld zagen we de Zweed bovendien met pittige slidings strooien. Op felheid en bezetenheid hoeft de mutatie in de basisopstelling dus niet perse een negatieve invloed te hebben.

Op 23 maart 2012, de laatste maal dat beide ploegen elkaar in Rotterdam ontmoetten, was Lorenzo Burnet de matchwinner. Zijn doelpunt in de 18e minuut bleek uiteindelijk goed te zijn voor de volle buit. Diezelfde Burnet zit vanavond voor het eerst sinds 25 januari jl. weer bij de selectie. Op die bewuste zondagmiddag viel hij al snel uit met een blessure en stond tot op heden noodgedwongen aan de kant. Johan Kappelhof is overigens de enige speler van de basis van 2012 die vanavond opnieuw aan de aftrap staat. Leuk detail: ene Juninho Bacuna zit vanavond opnieuw bij de selectie. Grote broer Leandro speelde op 23 maart 2012 mee. Voor de liefhebbers: de opstelling van die bewuste wedstrijd, met dank aan FCG Stats:

Luciano Da Silva, Luis Pedro da Silva Ferreira, Virgil van Dijk, Johan Kappelhof, Lorenzo Burnet, Petter Andersson, Tim Sparv (58' Tom Hiariej), Matías Jones, Leandro Bacuna, Dusan Tadic, David Texeira (71' Hyun-Jun Suk)

Overigens speelde FC Groningen in 2007 twee keer een uitduel bij Excelsior, en wel op 9 februari en op 23 september. Beide malen zegevierde FC Groningen (met resp. 2-0 (doelpunten Lovre, Suarez) en 3-1 (Nevland, Berg, Levchenko) en beide malen stond Rasmus Lindgren in de basis! De balans begint dus alweer aardig naar een groen-witte overwinning anno 2015 door te slaan!


Op 9 februari 2007 zat de sfeer er bij de spelers, met o.a. Luis Suarez, en de ruim 300 fans
van FC Groningen goed in. Grunn won met 2-0 (foto's: Trots van het Noorden)

Wij wensen de ruim 100 meegereisde trouwe fans een geweldige avond toe. Op naar de volle buit in Rotterdam!

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:

Mahi - De Leeuw
Chery - Lindgren - Tibbling - Rusnák
Van Nieff - Kappelhof - Botteghin - Hateboer
Padt

Vermoedelijke bankbezetting:
Van der Vlag, Burnet, Payne, Van der Velden, Antonia, Hoesen, Bacuna

Niet bij de selectie:
Bakker, Ben Moussa, Hiariej, Islamovic, Kieftenbeld, Van der Laan

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.